04. juni 2015

Stibo-Fonden sender store IT-talenter ud i verden

priosoverrækkelse

Mathias Bæk Tejs Knudsen og Søren Dahlgaard fra DIKU modtog begge rejselegater ifm. onsdagens prisoverrækkelse hos Stibo.

I pressemeddelelsen fra Stibo-fonden 3. juni hedder det:

5 ph.d.-studerende inden for IT har netop modtaget Stibo-Fondens rejsestipendier for  Pengene er med til at sikre, at fem store IT-talenter kan rejse ud og lære endnu mere på bl.a. Harvard University.

”Stibo-Fonden har bl.a. som formål at støtte videnskabelig forskning og dansk erhvervsliv, og det er helt naturligt at fokusere på IT og datalogi. IT og datalogi er et omdrejningspunkt for at styrke vores konkurrenceevne i såvel Stibo koncernen somi hele vores samfund. Derfor er det vigtigt at støtte op om næste generation af ITtalenter,” siger Ole P. Kristensen, dr.scient.pol., og formand for Stibo-Fonden.

Det er Mathias i den grønne t-shirt og Søren i den grå

Navnene på de studerende:

Kenneth Sejdenfaden Bøgh fra Aarhus Universitet modtager 70.000 kr. til sit ophold på Harvard University. Hans speciale er parallelle beregninger i databaser.

Søren Dahlgaard fra Københavns Universitet modtager 70.000 kr. til at studere for på Stanford University. Hans emne er randomiserede algoritmer og grafteori.

Mikkel Kragh Hansen fra Aarhus Universitet får 80.000 kr. til et ophold på University of Sydney. Hans speciale er objektgenkendelse for robotter.

Mathias Bæk Tejs Knudsen fra Københavns Universitet får 85.000 kr. til at studere for på Stanford University. Hans emne er randomiserede algoritmer og grafteori.

Tobias Sonne fra Aarhus Universitet får 100.000 kr. til ophold på University College London. Hans område er sensorteknologi og machine learning.

Rejsestipendiaterne uddeles en gang om året af Stibo-Fonden. Stibo-Fonden ejer Stibo koncernen, som er en over 200 år gammel virksomhed med rødder i trykkeribranchen.

DIKU ønsker vores to multitalenter Mathias og Søren tillykke med legaterne!

Læs hele pressemeddelelsen fra Stibo-fonden