DIKUs Stephen Alstrup: Erhvervsrettet (IT) uddannelser straffes! – Københavns Universitet

Datalogisk Institut, DIKU > Nyheder > DIKU-nyheder 2015 > DIKUs Stephen Alstrup:...

06. november 2015

DIKUs Stephen Alstrup: Erhvervsrettet (IT) uddannelser straffes!

UDDANNELSE

Ifølge Stephen Alstrup, professor på DIKU, bør politikerne stoppe med at straffe IT uddannelser for at være for erhvervsvenlige, hvis flere skal uddannes inden for IT. Således skriver han på Innovations-bloggen på Computerworld.

Læs blogindlægget direkte på Innovations-bloggen på Computerworld her

Uddannelsesstederne får penge:

• Hvis de studerende bliver hurtig færdig
  • Færdig til tiden
  • Bliver færdig, og ikke dropper ud undervejs

Dette alt sammen for at sikre at de studerende hurtigst muligt kommer ud og bidrager til samfundet via et job! Modellen er ugennemtænkt og rammer med modsat fortegn.

Uddannelser (f.eks. i IT) hvor erhvervslivet hungre efter arbejdskraft er kendetegnet ved

• Attraktive studiejob tilbydes under studiet
  • Fuldtidsjob tilbydes før endt uddannelse
  • Studerende starter nye virksomheder

Se f.eks. https://www.dr.dk/nyheder/regionale/fyn/virksomheder-hungrer-efter-it-studerende

Alt sammen forhold der gør at de studerende får forlænget deres studie eller ligefrem aldrig bliver færdig.

Hvis man er boss på en IT uddannelse og vil undgå fremtidig politisk tæsk bør man som minimum sikre:

• De studerende først på sidste år lære at kode. De første år kan de lære alt muligt andet - eneste kriterie er blot at det ikke kan bruges til noget.
  • Forbyde studiejob og enhver anden form for kontakt med erhvervslivet så de studerende ikke lokkes væk fra studiet.
  • 100% tys tys om mulighederne for at starte egen virksomhed

Disse forslag er naturligvis ikke ment seriøst. Med lad os så håbe på at politikerne en dag vil måle på effekt - f.eks. har folk job efter studiestop/indtægt efter studiestop osv. - fremfor at "lege" med deres økonomiske modeller.

Læs flere af Stephens blogindlæg her