DIKU indtages af studiepraktikanter i uge 43 – Københavns Universitet

Datalogisk Institut, DIKU > Nyheder > DIKU-nyheder 2015 > DIKU indtages af studi...

19. oktober 2015

DIKU indtages af studiepraktikanter i uge 43

studiepraktik

Igen i år er der fuldt hus når studiepraktikanter fra hele Danmark gæster DIKU fra onsdag til fredag i uge 43. I alt 35 gymnasieelever har tilmeldt sig.

Fra tidligere studiepraktikforløb

Gymnasietjenesten tager imod

Fra onsdag til fredag i uge 43 får 35 dataloginteresserede gymnasieelever en forsmag på livet som studerende på KU'S datalogiuddannelse. I tre dage skal de høre forelæsninger, løse opgaver og lære om det helt særlige DIKU studiemiljø.

DIKUs gymnasietjeneste, der består af 4 bachelor- og en kandidatstuderende, har sammensat et varieret program med så forskellige emner som øvelser i algoritmik og problemløsning, kryptering og hacking samt en dag med intro til Human Computer Interaction. Fredagen afrundes med et hackathon, hvor der skal programmeres apps.

Deltagerne vil blive introduceret til datalogiuddannelsen af studieleder Torben Morgensen og to studerende vil fortælle om studiemiljøet på DIKU. Undervejs kommer gæsterne desuden til at høre forelæsninger med lektor Ken Friis Larsen om kryptering og professor Pernille Bjørn om Human-Computer-Interaction. Deltagerne i studiepraktikken vil også selv få lov at prøve kræfter med krypteringsopgaver.

På instituttet ser vi frem til at tage imod det største rykind af studiepraktikanter til dato. Det vidner om, at interessen for et studie med høj jobgaranti og gode indkomstmuligheder er større end nogensinde.