Er jeg syg, doktor smartphone? – Københavns Universitet

Datalogisk Institut, DIKU > Nyheder > DIKU-nyheder 2015 > Er jeg syg, doktor sma...

01. april 2015

Er jeg syg, doktor smartphone?

Infinit summit 2015

Hvad får man, hvis man sætter Danmarks førende it-forskere og virksomheder stævne og beder dem kigge ind i it-krystalkuglen? Man får mobiltelefoner, der printer DNA, talende køleskabe, lysende planter, nye livsformer, data der kurerer cancer, klonede kæledyr, digital valuta og big data. Masser af big data.

Af Alexandra Instituttet

Det er 2025. Du er lige vågnet og føler dig usædvanligt sløj. Ringer du til lægen? Måske. Eller også finder du din smartphone frem, scanner kroppen og får at vide, hvad du fejler. Og hvilken medicin, du kan printe til lige præcis til din krop, din dagsform og din præcise DNA. Det lyder lidt som science fiction, men skal man tro landets førende it-forskere, så er det absolut ikke et urealistisk scenarie. Faktisk skal vi alle vænne os til, at vores liv, som vi kender det i dag, vil ændre karakter henover de kommende år:

– Der er ikke noget af det, vi kender i dag, der ikke vil være kraftigt forandret om ti år, fortalte Rolf Ask Clausen, der er chefkonsulent i Ingeniørforeningen.

Han og en række af landets førende topforskere var sat i stævne, da innovationsnetværket for it, InfinIT, afholdt SummIT 2015 – et topmøde mellem it-forskning og it-erhvervet på Centralværkstedet i Aarhus den 18. marts.

Læs hele reportagen på Alexandra Instituttets hjemmeside.