Mikkel Thorup interviewes på P1 – Københavns Universitet

Datalogisk Institut, DIKU > Nyheder > DIKU-nyheder 2015 > Mikkel Thorup intervie...

24. januar 2015

Mikkel Thorup interviewes på P1

Forskerportræt

Mikkel Thorup er blevet interviewet af P1 Eftermiddag. I det 11 minutter lange indslag taler Thorup om sin forskning og om sine tanker om matematikken, fortiden og fremtiden.

I dette interview kommer Mikkel Thorup langt omkring, bl.a. taler han om emner som computerens oprindelse, det åbne spørgsmål om P=NP og sin tid hos AT&T.

Fra udsendelsen:

- Hvad kan man bruge de opdagelser til, som du har gjort?

- Det jeg helst vil sige, men det lyder altså af meget, det er til alt, for det er præcist det, der interesserer mig. En køkkenkniv kan bruges til det hele, og hvis jeg finder på en bedre køkkenkniv, og du spørger mig hvad for en ret den skal bruges til, så kan jeg måske sige kartoffelgratin eller snitte grøntsager, men der er ikke nogen ret der fuldt ud gør kniven ret i sig selv. Hvis du ser på en brødmaskine, så kan den kun bruges til én ting, men jeg synes netop ikke at brødmaskiner er specielt interessante. Jeg kan bedre lide at man klarer sig med nogle få men rigtig udvalgte værktøjer, der kan bruges til det hele. Det er der, jeg hører hjemme.

Hør hele udsendelsen på P1.