26. november 2015

2 DIKU-hold har trænet programmering i Rusland

Programmering

Til DM i programmering kvalificerede hele to DIKU-hold sig til North Western European Regional Contest i programmering (NWERC) som afholdes på Linköping University den 28.-29. november 2015. De 2 hold er netop hjemvendt fra en programmerings workshop i Moskva, hvor de har været på træningslejr.

- Vi har lært en hel masse og fået nye teknikker og idéer, som kan bruges til konkurrencen i Sverige. Når jeg kigger på en opgave, har jeg fået en bedre føling med, hvilken retning man skal gå med opgaven og derfra finde den endelige løsning, udtaler Nikolaj Simling fra DM-vinderholdet, Lambdabamserne.

Sammen med Bits”Я”us-holdet har de være på en 11 dages træningslejr på Moscow Institute of Physics and Technology – MIPT. Nu er de hjemme igen og rustet til de kommende udfordringer:

Moscow Institute of Physics and Technology – MIPT

- Personligt fandt jeg ud af, at jeg stadig har meget at lære. Vi fik en masse nyt materiale og lærte nye algoritmer, som jeg ikke havde så meget kendskab til før, fortæller Camilla Maach Brønnum Olsen fra Bits”Я”us.

Derudover fik de to hold øvet sig på samarbejdet. Til konkurrencerne har hvert hold kun én computer til rådighed, så det handler om at organisere sig effektivt, så alle deltagere på holdet er i gang og kan hjælpe hinanden i løbet af den 5 timer lange konkurrence.

11 dage med workshop og prøvekonkurrencer

Træningsopholdet i Rusland varede fra d. 10.-21. november, og med et tætpakket program med workshops og prøvekonkurrencer var der ikke meget tid til overs til at være turist. Dog har Rusland efterladt sig et stort indtryk:

- Det har været en interessant oplevelse og spændende at opleve et andet lands måde at gøre tingene på, fortæller Camilla.

- Det har været lærerigt at opleve Ruslands måde at køre konkurrence programmering på. I Danmark træner vi meget selv og det er ret afslappet. I Rusland er det meget mere struktureret ift. træning, fortæller Nikolaj.

Lambdabamserne fra venstre mod højre: Nicolai Nebel Jørgensen, Jakob Bæk Tejs Knudsen og Nikolaj Simling

I morgen, fredag den 27. november, rejser begge DIKU-hold til Linköping University, og forventningerne til især Lambdabamserne er høje:

- Vi har arvet et navn, og Jakob var også med til VM i programmering sidste år. Vi vil gerne klare det godt til NWERC, men det vigtigste er, at vi er tilfredse med vores egen indsats. Vi vil gerne føle det går godt, afslutter Nikolaj.

DIKU ønsker begge hold held og lykke.

Certifikater og diplom fra workshoppen

Lambdabamserne fik et diplom for bedste udenlandske team i division B

Certifikat for Bits"Я"us

Certifikat for Lambdabamserne