DIKU-professor med i TV2-program den 4. marts – Københavns Universitet

Datalogisk Institut, DIKU > Nyheder > DIKU-nyheder 2015 > DIKU-professor med i T...

03. marts 2015

DIKU-professor med i TV2-program den 4. marts

IT-SIKKERHED

DIKU har en ekspert med i TV2-programmet ”Bli’r du plukket?”, der bliver sendt onsdag den 4. marts kl. 21.25.

Kan det lade sig gøre, at firmaer og reklamebureauer kan følge dig og dine digitale fodspor på nettet?

Det svarer DIKU-professor Stephen Alstrup på, når han er med som ekspert i TV2-programmet ”Bli’r du plukket?”. Et program, der bliver sendt onsdag den 4. marts, kl. 21.25.

Der er indikationer på, at priserne bliver sat efter forbrugernes adfærdsmønstre på nettet. Hvis du har været inde at kigge på en blender eller et hotel, så kan det være, at andre virksomheder ved det, og på den måde bliver vi som forbrugere fulgt rundt på nettet,” forklarer Stephen Alstrup.

I en række nye forbrugerprogrammer kigger TV2 på forskellige brancher på nettet, og onsdag går TV2 tæt på fly- og rejsebranchen.

I nogle tilfælde ligner det, at nogle varer gøres dyrere for nogle forbrugere og billigere for nogle andre. Men det er utroligt svært at bevise,” siger Stephen Alstrup.

Prisen af en vare kan afhænge af dit computermærke

Der har været indikationer på, at netvirksomheder forsøger at sætte prisen på en vare, efter hvilken computer du har.

Hvis du skal købe et par nye højttalere, kan prisen altså blive afgjort af, om du søger efter højttalerne på en bærbarcomputer fra Apple eller en gammel stationær PC. Selvom at højttalerne er de eksakt samme på den samme hjemmeside.

Det gør virksomhederne, ud fra forestillingen om at hvis man har råd til de dyre produkter, som for eksempel en Apple-computer, så har man måske også råd til at købe højttalerne lidt dyrere,” uddyber Stephen Alstrup.

DIKU-professoren skal i programmet onsdag forsøge at svare på, om man derfor kan gøre sig helt anonym på nettet.

Man kan ikke være helt anonym, men jeg viser i programmet nogle simple metoder til at opnå en vis form for anonymitet,” siger Stephen Alstrup.