Algoritmik for gymnasieelever – og alle andre interesserede – Københavns Universitet

Datalogisk Institut, DIKU > Nyheder > DIKU-nyheder 2015 > UNF foredrag foromtale

03. september 2015

Algoritmik for gymnasieelever – og alle andre interesserede

UNF FOREDRAG

Den 15. september slår DIKU dørene op til efterårets første UNF foredrag henvendt til gymnasieelever og alle andre, der er interesserede i at få et indblik i et område af datalogiens verden.

I samarbejde med Ungdommens Naturvidenskabelige Forening (UNF) afholder vi i efteråret to foredrag. Det første foredrag vil være centreret omkring algoritmik og datalogisk problemløsning. Her kan du møde en række af DIKUs forskere, som vil give hvert deres oplæg inden for emnet - på en måde så alle kan forstå det. Du bliver blandt andet introduceret for modelling af hjerner og 3d billedanalyse.

Ved efterårets andet UNF foredrag, der afholdes den 27. oktober, vil temaet være algoritmer i optimering, hvor du blandt vil få en introduktion til 'korteste vej algoritmen'. Begge foredrag afsluttes med en problemløsningsopgave, som giver dig mulighed for at afprøve din nye viden.

En del af det datalogiske ATU forløb

DIKU har siden efteråret 2014 samarbejdet med Akademiet for Talentfulde Unge (ATU), som tilbyder fagligt motiverede og akademisk talentfulde gymnasieelever ekstra udfordringer og faglig inspiration ved siden af deres almindelige skolegang.

På DIKU afvikler vi det faglige forløb Algoritmisk problemløsning, som er ét af de otte faglige forløb, ATU eleverne kan vælge at fordybe sig i dette efterår. De to UNF foredrag er en del af dette forløb - men de er åbne for alle, der er interesserede i at deltage.

Billeder fra sidste års foredrag