7. oktober 2015

Universitets ranglister: KU og DIKU er de højst rangerende i Danmark

RANGLISTER

Københavns Universitet fører an iblandt de danske universiteter på flere universitets ranglister – også inden for datalogi.

På den for nyligt udsendte rangliste fra Times Higher Education (THE), THE ranglisten, er KU placeret som nr. 82, hvilket er den bedste placering iblandt de danske universiteter og den højeste placering nogensinde. Placeringen er desuden et stort spring op ad listen i forhold til de tidligere år med placeringer som nr. 160 (2014) og 150 (2013).

Også på ranglisterne fra QS World University RankingsARWU (Academic Ranking of World Universities) og CWUR (Centre for World University Rankings) er KU det højst placerede danske universitet.

De danske universiteters placering på 2015 ranglisterne:

Ranglisterne benytter forskellige metodologier til at sammenligne og rangere universiteterne. I højreboksene har vi præsenteret et overblik over metodologierne, der benyttes af THE, QS, ARWU og CWUR.

DIKU er det højst rangerende datalogiske institut i Danmark

Derudover sammenligner ARWU og QS ranglisterne også universiteterne inden for det datalogiske område:

DIKU indtager den bedste placering på ARWU listen, hvorpå KU er placeret iblandt de 51-75 bedste universiteter inden for datalogi i 2015 – en lille nedgang i forhold til det forrige år. Læs mere om DIKUs placering på ARWU ranglisten her.

Også på QS ranglisten er DIKU det højst placerede datalogiske institut i Danmark – i samme gruppe som Aarhus Universitet.