Danmarks nye videnskabsminister: Vi har et problem med it-uddannelserne – Københavns Universitet

Datalogisk Institut, DIKU > Nyheder > DIKU-nyheder 2015 > Danmarks nye videnskab...

04. august 2015

Danmarks nye videnskabsminister: Vi har et problem med it-uddannelserne

IT uddannelse

Interview: Videnskabsministeren erkender, at noget er helt galt, når Danmark mangler it-arbejdskraft, mens uddannelsesinstitutionerne afviser kvalificerede folk på it-uddannelserne. Læs her, hvordan han vil tackle udfordringen.

Danmarks nye uddannelses- og forskningsminister, Esben Lunde Larsen (V), kan godt se, at der er noget helt skævt i forhold til erhvervslivets ønsker om flere it-uddannede og uddannelses-institutionernes optag af it-studerende.

Det fortæller han til Computerworld, efter vi har sat fokus på, at flere uddannelsesinstitutioner må takke nej til ellers kvalificerede ansøgere, der søger ind på både korte, mellemlange og lange videregående it-uddannelser.

Ministeren, der går under det populære navn 'videnskabsminister', vil derfor hurtigst muligt sætte fokus på problemstillingen, lover han.