Lambdabamserne er klar til VM i programmering – Københavns Universitet

Datalogisk Institut, DIKU > Nyheder > DIKU-nyheder 2015 > Lambdabamserne er klar...

13. maj 2015

Lambdabamserne er klar til VM i programmering

VM i programmering

DIKUs stolte kampprogrammører, Lambdabamserne, er klar til VM i programmering. Flyet letter til Marrakech i Marokko d. 15. maj, og så er der dømt symposion og træningsessioner før VM-finalen d. 20.

NWERC Vinderholdet 2014: (fra venstre) Mathias Bæk Tejs Knudsen, Jakob Bæk Tejs Knudsen og Thomas Dybdahl Ahle. Foto: Oskar Werkelin Ahlin.

DIKUs Lambdabamser, de forsvarende danmarksmestre OG nordvesteuropæiske mestre i programmering, har som det første danske hold nogensinde kvalificeret sig til VM-finalen i programmering. Konkurrencens officielle navn er ACM International Collegiate Programming Contest, og den finder sted i Marokko fra d. 16.- 21. maj, 2015.

Holdet tæller 3 deltagere: Mathias Bæk Tejs Knudsen, Ph.d.-studerende på DIKU, Jakob Bæk Tejs Knudsen, matematikstuderende på KU og Thomas Dybdahl Ahle, tidligere DIKU-studerende, nu ph.d.-studerende på IT-Universitetet.

Efter den nordvesteuropæiske sejr i november 2014 udtalte Mathias:

- Vi glæder os helt vildt meget til VM og til at se Marokko. Vi går dog ikke efter vinderpladsen, men efter at præstere et hæderligt resultat. Opgaverne ved VM er meget svære - hvilket er godt, for så kan vi bruge tiden på at løse de algoritmiske problemer i stedet for at programmere - og niveauet blandt deltagerne er et helt andet, især i de østeuropæiske lande. Der findes fx en hviderusser ved navn Gennady Korotkevich på kun 20 år, som allerede har vundet alt, hvad der vindes kan. Hvis han er med, så er det hans hold, der vinder, forudsiger Mathias.

Læs også: Mathias er et matematikgeni i anden potens

Lambdabamserne vil forsyne Danmark med live-updates
Thomas Dybdahl Ahle er Lambdabamse-veteran med to danske samt et nordvesteuropæisk mesterskab i programmering i bagagen. Nu håber han også at kunne hjemføre verdensmesterskabet.

Thomas har lovet at holde alle os, som venter spændt på at høre, hvordan det går, updaterede med tweets fra Marokko.