9. marts 2016

Åbent hus på Science - 1400 besøgende

Åbent hus 2016

"Så kører vi med klatten"! Sådan lød det fra en veloplagt gymnasietjeneste, der bød velkommen på DIKUs stand til det årlige Åbent hus arrangement for gymnasielever på SCIENCE d. 2. og 4. marts på henholdsvis Nørre og Frederiksberg Campus. Lidt over 1400 interesserede unge besøgte fakultetet for at søge afklaring om fremtidig studieretning.

Allerede før de første gymnasieelever dukkede op, summede det af aktivitet i vandrehallen på HCØ. Travle studerende og medarbejdere på SCIENCE hyggede sig med at gøre boderne klar og sørge for fyldte slikskåle, med hensigten at lokke kunder i butikken.

Benjamin og Arinbjörn fra DIKUs gymnasietjeneste får styr på teknikken, før gæsterne ankommer.

På DIKUs stand rodede gymnasietjenesten lidt med teknikken og gjorde klar til både robotkonkurrence og en lille Scratch-udfordring til besøgende, der kunne tænke sig at stifte bekendtskab med kode. Der blev lagt quizzer, egnethedsprøver og studieretningsbeskrivelser frem på bordet. I det hele taget udstrålede holdet overskud og engagement i at få fortalt om deres eget studievalg og de overvejelser, man bør gøre sig, før man søger ind på Datalogi på KU. De var med andre ord - helt klar til at køre med klatten!

Besøgende begyndte så småt at strømme igennem hallen, og mange fandt vej til DIKUs bod. Med sig havde de mange kloge og velovervejede spørgsmål som: Hvordan er undervisningen bygget op? Hvad er det faglige indhold på 1. år? Hvor meget matematik skal man kunne? Hvor hurtigt lærer man noget anvendelsesorienteret? Og hvorfor skal jeg vælge Datalogi på KU fremfor fx ITU eller DTU?

Undervisningens opbygning, studiemiljø, fremtid og algoritmer

Imellem Lego Mindstorm robotkonkurrencer, quizzer, spørgsmål og søde sager blev der holdt faglige oplæg i Auditorierne på HCØ. Torben Mogensen fra DIKU fortalte de 30 tilhørere om bachelor uddannelsen på instituttet, og herefter overtog Ulrik Terp Rasmussen, som gav et indblik i livet som Ph.D. studerende på DIKU. På underholdende vis demonstrerede han, hvordan man kan lave en algoritme, der hurtigt kan søge på fx Gaddafi – selvom navnet har 32 identificerede stavemåder.

Illustration af hvordan man kan identificre et mønster, der kan bruges som 'automat' og ud fra det skabe en algoritme.

Til sidst underholdte Andrea og Christopher fra gymnasie-tjenesten med studielivs-betragtninger og fremtids-muligheder som udddannet datalog fra KU.

I takt med, at kaffevognen pakkede sammen, vinderne af konkurrencerne blev udråbt og slikket blev spist, blev hallen langsom tømt for unge mennesker med fremtidsdrømme.
DIKUs hold pakkede sammen ovenpå en veloverstået dag og gjorde sig klar til fredagens gentagelse af succesen på Frederiksberg Campus.