12. oktober 2016

Bansler: Forventer problemer, når Sundhedsplatformen indføres på Rigshospitalet

sundheds-it

DIKUs professor og ekspert i store datasystemer Jørgen Bansler advarede i juni 2016 om, at så stort et IT-system som Sundhedsplatformen først burde have været afprøvet som pilotprojekt. Nu skal Rigshospitalet implementere Sundhedsplatformen, men ikke alle børnesygdommene er løst endnu på Gentofte og Herlev.

Ekstrabladet.dk 9. oktober

Professor ved Datalogisk Institut på Københavns Universitet, Jørgen Bansler, mener, at det er risikabelt at indføre så stort et IT-system som Sundhedsplatformen på hospitaler i Region Sjælland og Region Hovedstaden uden først at have prøvet platformen af på mindre hospitaler eller enkelte afdelinger.

- Det her er det, man kalder en big bang-implementation, hvor man på én dag indfører Sundhedsplatformen på to store hospitaler på én gang. Det er en risikabel strategi, der næsten altid giver problemer, udtaler Jørgen Bansler til Ekstrabladet.

Problemer på vej til Riget
I november skal Sundhedsplatformen føres ud i IT-livet på Rigshospitalet og Glostrup Hospital. Selv om Jørgen Bansler mener, at der er mulighed for, at der inden da er blevet rettet på nogle af de problemer, som de har oplevet på Herlev og Gentofte Hospitaler, så tror professoren, at der fortsat vil være problemer, når Sundhedsplatformen rammer landets største hospital.

- Nu har man gjort sig nogle erfaringer, så det kan være, at det går lidt nemmere, men man har ikke fået løst alle problemer. Man har for eksempel ikke fået løst integrations problemet med det Fælles Medicin Kort, udtaler Bansler.

Læs hele artiklen i Ekstrabladet.dk 9. oktober