21. april 2016

24 virksomheder stiller op til DIKUs karrieredag

karrieredag, rekruttering

Interessen for at rekruttere DIKUs dygtige studerende er større end nogensinde hos de virksomheder, der er medlemmer af DIKU Business Club. Antallet af stande på DIKU Karrieredagen er udvidet i forhold til året før. Alle pladser er udsolgt.

Fra karrieredagen 2015


Forberedelserne til årets DIKU karrieredag er i fuld gang - den 12. maj kulminerer indsatsen med det største antal udstillere nogensinde i DIKUs gamle bibliotek samt forhallen i DIKU-bygningen i Universitetsparken 1.

Til DIKU karrieredagen 2015 deltog 16 virksomheder - fortrinsvis medlemmer af DIKU Business Club. De var presset godt sammen i det gamle bibliotek - og det gav lidt akustikproblemer. Det søger arrangørerne løst i 2016 ved at udvide udstillingsaralet til forhallen i den gamle DIKU-bygning og dermed skabe mere luft om de enkelte stande.

Stor efterspørgsel på datalogistuderende - men også beslægtede uddannelser

De 24 stande er forlængst afsat til rekrutteringsinteresserede virksomheder, der jo først og fremmest er ude efter datalogistuderende.

Imidlertid er der også interesse for studerende fra de tværfaglige it-uddannelser samt matematik og fysik, som også inviteres til at deltage.

I godteposen har virksomhederne typisk tilbud om jobs til færdiguddannede, studiejobs, efteruddannelse, graduate programmer og praktik- eller virksomhedsprojekter med til studerende på de forskellige årgange.

For de studerende kan det være sundt at få testet ønsker og forventninger til ens fremtidige karriere - og måske også sine fordomme om, hvad forskellige brancher har at tilbyde.

Et blandet program med foredrag, stande og Company Dating

Karrieredagen starter stille og roligt op kl. 15.00, når de første studerende begynder at få fri fra undervisningen.

Kl. 15.15 er der kick-start i DIKUs Lille Auditorium (Lille UP1), hvor udstillerne pitcher deres tilbud til de studerende med 1 minute of madness oplæg. Herefter er der faglige oplæg v/bl.a. institutleder Mads Nielsen og CEO Kaare Danielsen/Jobindex - og en særlig session for internationale studerende, hvor Copenhagen Capacity giver et oplæg om, hvordan man som udlænding kommer bedst ind på det danske arbejdsmarked.

Udstillingsområdet holder åbent fra 15.00 - 19.00 - dette tidsrum er udvidet med en ekstra time i forhold til sidste år, hvor snakken fortsatte lystigt hen over standene også efter kl. 18.00.

I tidsrummet 16.30 - 17.30 holdes company dating, hvor de studerende kan mødes 1-1 med virksomheder og få en koncentreret karrieresamtale. 16 virksomheder er på balkortet, som de studerende kan booke samtaler med, indtil der er fyldt op. Der er mulighed for at date op til 6 virksomheder, idet klokken ringer for skift hvert 10. minut.

I 2015 sponserede Delegate maden

En knæsat DIKU karrieredags-tradition, som har holdt ved siden starten for 11 år siden, er at runde dagen af med fadøl - og også lidt mad og vin.

På Datalogisk Institut er forventningerne til dette års karrieredag høje. Kommer der mon flere end de 200 studerende, vi havde gennem tælleapparaterne sidste år?