15. september 2016

Portræt: Mød Sitecores direktør Michael Seifert til DIKU Alumnedag

Portræt

Michael Seifert er datalog, medstifter og administrerende direktør for softwareudviklingsvirksomheden SiteCore. Han vil fortælle om sin spændende rejse fra de første drøftelser af virksomhedsplaner i et lille køkken til at blive Danmarks første enhjørningsvirksomhed (start-up virksomhed med omsætning på 1 mia. euro) inden for softwareudvikling.

Michael tog sin kandidatgrad i Datalogi ved Københavns Universitet i 1996, men interessen for datalogi havde han allerede som barn. Michael var kun 11 år, da han begyndte at kode, og som 15-årig startede han sin første IT-virksomhed. 

Under studiet var han en af de primære udviklere på spillet DikuMUD, et online multiplayer-spil med flere millioner brugere, som var en forgænger til nutidens verdenskendte computerspil World of Warcraft.

Efter Michael afsluttede sin kandidat på DIKU, arbejdede han for adskillige virksomheder i Silicon Valley. Efterfølgende blev han direktør for et succesfuldt softwareudviklingsfirma, hvor han arbejdede i tre år, inden han i 2001 etablerede sin egen virksomhed Sitecore i fællesskab med fire venner. Sammen introducerede de et produkt med en funktionalitet, der var særdeles innovativ på markedet – og som i dag har udviklet sig til at være en global leder inden for experience management-software.

Mød Michael Seifert til DIKUs årlige Alumnedag den 29. september 2016.