10. november 2016

DIKU RoboRally 2016 blev en del af eksamen i robotteknologi

ROBOTTEKNIK

Torsdag d. 10. november blev eksamen i faget Robot Experimentarium, på KU-datalogistudiets 3. år, afviklet som konkurrencen "RoboRally", inden deltagerne mundtligt skulle forsvare deres projekt. Deltagerne var primært 3. års studerende samt nogle få deltagere fra andre årgange.

Hvad er RoboRally?

Til opgaven skulle de studerende programmere deres robot til at blive en robo-race-robot. Dette gjorde de blandt andet ved at få robotten til at genkende et bestemt mønster, som den skulle køre efter. Målet var at få robotten til at køre igennem en racerbane på kortest mulig tid (maksimum 15 min). Eksaminatorerne sørgede for, at der var forskel på banerne, så deltagerne ikke vidste på forhånd, hvordan robotten skulle køre.

Racerbanen, som robotten skulle igennem, bestod af fire landmarks samt 3 forhindringer. Robotten skulle have passeret alle landmarks uden at ramme en landmark eller forhindringerne. Der blev givet strafpoint, for hver gang der blev ramt en pæl eller en forhindring. Derudover fik man også strafpoint, hvis ikke pælene blev passeret i den rigtige rækkefølge.

Årets vindere blev...

Vinderholdet i år bestod af Mathias Mortensen, Mathias Kærlev, Steffen Larsen og Christian Grønnegaard, som fik deres robot igennem racerbanen på kun 5 minutter, uden at ramme ind i nogen af forhindringerne. Som præmie fik de en gul legetøjsbus.

Efter konkurrencen skulle ca. halvdelen af deltagerne forberede sig til deres mundtlige forsvar, hvor de forsvarer deres produkt og rapport. Fredag d. 11. november skulle de resterende deltagere forsvare deres projekt.

Billeder fra RoboRally 2016