7. marts 2017

Datalogi hittede ved Åbent Hus 2017

Åbent Hus

Interesserede gymnasieelever, passionerede universitetsstuderende, informative oplæg, slik i lange baner, livestreaming og robotprogrammering var nogle af ingredienserne ved Åbent Hus på SCIENCE den 1. og 3. marts - og interessen for Datalogi og den nye specialisering i Data Science var stor.

Hvert år to dage i marts åbner Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet (SCIENCE) dørene for gymnasieelever landet over, som er på udkig efter den helt rigtige universitetsuddannelse. I år var ingen undtagelse.

En række studerende og forskere fra Datalogisk Institut, Københavns Universitet (DIKU) stod klar i Datalogiboden til at give de besøgende et indblik i både det faglige og sociale på datalogiuddannelsen og svare på alverdens spørgsmål:

- Jeg er blevet spurgt om alt fra Hvad er datalogi? til Hvad programmerer man i? og Hvordan er det at være pige på datalogistudiet?. Der har generelt været rigtig stor interesse for uddannelsen begge dage, fortæller Bich Ngoc Thi Pham, 2. års studerende på Datalogi.

Der blev desuden spurgt ind til specialiseringen i Data Science, som er en ny mulighed for de studerende, der starter efter sommerferien.

Generelt var interessen for datalogiuddannelsen stor, og ca. 150 besøgende deltog i de fire oplæg om Datalogi, der blev holdt i løbet af de to dage.

Livestreaming

I forbindelse med Åbent hus blev der livestreamet fra flere af uddannelsesboderne, herunder Datalogi. I videoen nedenfor kan du høre interviewet med Bich og Benjamin, som blandt andet svarer på hvad der er fedt ved at læse Datalogi, om man skal være god til matematik, hvordan det sociale er, hvor stor arbejdsbyrde, man skal forvente, og hvad der overraskede dem mest, da de startede.

Du kan se alle interviews fra livestreamingen her - blandt andet et interview omkring vejledning og optagelse.

Følg Datalogi på Instagram

Vil du have et indblik i dagligdagen på datalogiuddannelsen, kan du følge med på @datalogi_ku

Åbent Hus er i gang! Kig forbi Datalogi og få et indblik i studiet, der åbner et utal af døre 👾 #aabenthusku

Et opslag delt af Læs Datalogi på KU (@datalogi_ku) den 1. Mar 2017 kl. 4:06 PST

Hvordan programmerer man en Mbot? Kig forbi Datalogi til #aabenthusku lige nu og prøv det selv 👾

Et opslag delt af Læs Datalogi på KU (@datalogi_ku) den 3. Mar 2017 kl. 5:41 PST