8. maj 2017

En uge som datalogistuderende på Københavns Universitet

Studieliv

I sidste uge gav Sarah Maria Hyatt, der er 1. års studerende på Datalogi, et indblik i en typisk uge som datalogistuderende på Instagramkontoen @kustudieliv. Se hele hendes uge her og få svar på nogle af de spørgsmål, hun fik stillet i løbet af ugen.

1. maj på DIKU 👌🏻😍😆 #blivstuderendepådatalogi #kustudieliv #ucph

Et opslag delt af KUstudieliv (@kustudieliv) den 1. Maj 2017 kl. 5:37 PDT

ØLBOWLING ! 😆👌🏻🙌🏻 #ucph #diku #blivstuderendepådatalogi #kustudieliv

Et opslag delt af KUstudieliv (@kustudieliv) den 1. Maj 2017 kl. 6:11 PDT

Boghylden derhjemme 😅#ucph #kustudieliv #blivstuderendepådatalogi

Et opslag delt af KUstudieliv (@kustudieliv) den 6. Maj 2017 kl. 7:51 PDT

Spørgsmål og svar

Skal man have nogen erfaring med programmering, når man starter på datalogistudiet?

Sarah Maria: Det skal man ikke ifølge de officielle optagelseskrav. Men jeg ville ønske, at jeg selv havde kigget en smule på programmering før jeg startede.

En anden datalogistuderende svarede: Umiddelbart ikke, men det er helt klart en god ide at have styr på basics. Syntes det tog hurtigt fat i PoP og DMA.

Hvor ligger Datalogi siden du kalder det "DIKU"?

Sarah Maria: DIKU står for Datalogisk Institut Københavns Universitet, og det ligger på Universitetsparken 1, hvor vi har vores egen bygning, men vi har ofte også forelæsninger og øvelser på H.C. Ørsteds Instituttet, som ligger lige ved siden af.

Hvordan er studielivet på Datalogi?

Sarah Maria: Der er et meget aktivt studieliv på datalogi. Det er min oplevelse, at vi kommer hinanden meget ved og en stor del af det, man lærer, faktisk kommer fra andre studerende. Derudover er der rigtig mange arrangementer og gruppearbejde.

Hvad vil du gerne bruge datalogi til efterfølgende? 

Sarah Maria: Jeg ved ikke præcist hvad jeg vil bruge uddannelsen til endnu. I løbet af dette lille år, hvor jeg har studeret her, har jeg kun fået øjnene op for flere ting, jeg synes er spændende. 

Hvordan er mængden af matematik på studiet?

Sarah Maria: Der en del matematik involveret. Dog ikke i samme mængder, som hvis man læser matematik, fysik eller lignende. Men i det store hele er tilgangen til stort set alting, vi laver, baseret på en logisk og matematisk tankegang. Personligt er jeg ret glad for matematik og synes sagtens, der kunne være endnu mere af den.