23. august 2017

Datalogi på KU stormer frem på verdensranglisten

Universitetsranglister

Datalogi på Københavns Universitet er hoppet frem til en 11. plads på ARWU-ranglisten over verdens bedste datalogiske universiteter.

Datalogi (DIKU) på KU hører nu til i verdenseliten. Instituttet er sprintet frem på listen ‘Academic Ranking of World Universities’ – også kaldet Shanghai-rankinglisten.

Netop Shanghai-rankingen er interessant for DIKU, fordi Shanghai ud over en generel universitetsranking, hvor KU ligger lunt og godt på en 30. plads som bedste danske universitet også udarbejder en særlig datalogisk rangliste, hvor kun universiteter med Computer Science and Engineering er optaget.

Her er Datalogi på KU sprunget fra en 49. plads sidste år til en 11. plads i år. Det er den højeste placering, som datalogi på KU nogensinde har opnået - faktisk plejer KU at ligge bedre end Datalogi på ARWU-listen - så på instituttet er man meget glade og stolte. Også fordi placeringen skal vurderes i forhold til institutionens størrelse.

Hvad der er godt for DIKU er også godt for KU - og omvendt

Professor Mads Nielsen, Institutleder på DIKU

Mads Nielsen, institutleder på DIKU, siger om placeringen:

»Vi havde forventet at rykke op på listen, men nok ikke så meget.

Vi er især gået frem i antallet af videnskabelige citationer, så det er en koncentreret indsats igennem flere år. Det betyder, at vores forskning bliver citeret bredt i hele verden. Men det gode resultat hænger også sammen med, at vi har fået flere studerende og har forbedret vores økonomi de sidste fem år.

En 11.-plads er en god platform for danske studerendes karriere i udlandet

Ifølge Scofus klassificeringen får KU's artikler om datalogi i gennemsnit 7 citationer pr. publikation.

Og ifølge Mads Nielsen er DIKUs position vigtig – både når det gælder om at tiltrække dygtige forskere og studerende fra udlandet, for hvem ranking rent faktisk betyder noget,  men også i relation til at skabe udsyn og forbedrede muligheder for vores egne studerende, der overvejer en karriere uden for Danmarks landegrænser.

"At vi kan markere os fagligt blandt de helt store og kendte universiteter som fx. MIT (Massachusetts Institute of Technology), Berkeley, Stanford, Harvard, Carnegie Mellon og Princeton - som vi forskningsmæssigt også har samarbejder med - gør, at vi med den nye placering har en rigtig god platform for at sende vores egne studerende ud med de bedste anbefalinger til verdens førende universiteter."

Se Shanghai-rankingen over tekniske universiter med Computer Science & Engineering.

Se den generelle ARWU-Top 500 rangliste over alle universiteter.