6. september 2017

DIKU-forskere præsenterede pacemaker-projektet SCAUT for ministre og regionsrådsforkvinde

Intelligente Pacemakere

Tariq Osman Andersen og Jonas Moll, begge forskere i DIKUs Sektion for Human Centred Computing var onsdag inviteret til Hjertecentret for at præsentere SCAUT-projektet for bl.a. innovationsminister Sophie Løhde, sundhedsminister Ellen Trane Nørby og formand for Region H Sophie Hæstorp Andersen.

Indslaget i TV2 Lorry om styr på hjertet starter.

Indslaget i TV2 Lorry om styr på hjertet starter - klik på foto for at afspille videoen.

SCAUT-projektet, som er et DIKU-ledet projekt, der udvikler en avanceret kommunikationsplatform på mobiltelefonen til at overvåge patientens egen pacemaker, var et af i alt tre projekter, der blev præsenteret for minstre og regionsrådsformand, der var inviteret til Rigshospitalets hjertecenter for at høre om nyeste teknologi på sundhedsområdet.

Adjunkt Tariq Osman

Adjunkt Tariq Osman Andersen, DIKU, Section for Human Centred Computing

Tariq Osman Andersen, adjunkt på DIKU, siger:

"Vores oplæg var med til at starte en diskussion om øget patientdeltagelse via mobilen samt kobling og sikker adgang til sundheds-data for at lave avancerede algoritmer, der kan forudse farlige hjerteslag.

Vi fik også en drøftelse med ministrene om offentlig-privat samarbejde og international eksport og fik endvidere lejlighed til at forklare de besøgende om vores Living Lab udviklingsmetode med 150 patienter og afprøvning i klinikken."