Virksomheder går efter de studerende
Det er langt fra gået ubemærket hen på de danske universiteter, at virksomhederne i højere grad hungrer efter it-uddannede. Det fortæller Fritz Henglein, professor i datalogi på Københavns Universitet til Børsen.
Børsen 27. juni 2017, af Signe Hvas.

Professor Fritz Henglein, DIKU
"Vi kan mærke, at der er en enormt stor efterspørgsel efter studerende med de rigtige it-kompetencer," siger han og fortæller, at det særligt er inden for de programmeringstunge dele af datalogien, at efterspørgslen er stærkt stigende.
Hvor virksomheder tidligere efterspurgte kandidater med flere års erfaring i branchen, gør de nuværende vilkår, at de er nødt til at rekruttere direkte fra universitetsgangene.
"Vi ser, at en del af de virksomheder, der ellers går efter at ansætte erfarne medarbejdere, nu går efter de nyudklækkede kandidater for at få adgang til de nødvendige kompetencer," siger Fritz Henglein.
Dermed er virksomhederne mere til stede på universiteterne end tidligere.
"Vi kan virkelig mærke, at virksomhederne er meget interesserede i at komme i tale med de studerende, især dem med kompetencer inden for softwareudvikling og data-science," siger han.
For it-virksomheden BEC, der vil ansætte 90 nye it-medarbejdere i løbet af 2017, har studerende også været i sigtekornet i forbindelse med at nå målsætningen.
"Status er god. Vi har lige ansat 26 nye akademikere på vores graduate-program. De sidste par år er vi lykkedes med at få stadig større hold af graduates, så det går, som det skal, med at få dem, vi vil have," fortæller Kurt Nørrisgaard, adm. direktør i BEC.
Det er det største hold af graduates, virksomheden nogensinde har ansat.
Flere studerende
For at efterkomme den store efterspørgsel har Københavns Universitet bl.a. øget antallet af dataologistuderende, fortæller Fritz Henglein.
"Næste år går vi fra 170 studerende på bacheloruddannelsen i datalogi til 220. Der er den største stigning i meget lang tid," siger han og fortæller, at data-science også er et stort fokusområde for hele Københavns Universitet.
"Vi prøver virkelig at følge med og uddanne folk med de bedst mulige kompetencer, men det er svært med den efterspørgsel, der er lige nu, og der er ingen tegn på, at efterspørgslen stopper," siger Fritz Henglein.
Han pointerer, at det ikke nytter bare at åbne for sluserne. Dem, der optages, skal også have de nødvendige kompetencer til at gennemføre.
Lige nu arbejder universitetet på at bygge forsknings- og undervisningskapaciteten op for at sikre det faglige niveau, der efterspørges. Det kan dog være svært at følge med.
"Vi har flere og flere, der bliver uddannet, men ikke i samme tempo, som der efterspørges på markedet," siger professoren.
Læs hele historien på borsen.dk: https://borsen.dk/nyheder/avisen/artikel/11/173776/artikel.html#ixzz4lCkXYQJS