Design Award til DIKUs SCAUT-projektmagere – Københavns Universitet

Datalogisk Institut, DIKU > Nyheder > DIKU-nyheder 2018 > Design Award til DIKUs...

29. maj 2018

Design Award til DIKUs SCAUT-projektmagere

Designpris; Danish Design Awards

DIKU-forskerne Tariq Osman Andersen og Jonas Moll kan nu kalde sig både visionære og prisvindere, idet de modtog prisen for Visionary Concepts til den årlige prisuddeling fra Danish Design Awards 28. maj.

"Danmark er verdenskendt som en designnation. Og hvorfor er vi det? Jeg mener at det primært handler om, at vi er eminente til at løse problemer. Vi er eminente til at arbejde sammen. Vi er eminente til at spørge ind og tilegne os ny viden. Noget af det Danish Design Award kan, er både at hylde virksomheder der har tænkt stort, men også den lille ide, som kan blive til noget stort. Danish Design Award er der hvor vi hylder designerne, processerne og tankerne bag løsningen og ikke mindst, det allervigtigste, effekten af godt design.”

Sådan lød ordene fra Abelone Varming, Direktør for Design denmark, den danske designbranches organisation, da prisuddelingen til de mange nominerede gik igang.

De glade SCAUT-modtagere af Visionary Concepts-prisen.
Bagest fra venstre: professor Jesper Hastrup Svendsen, Rigshospitalets Hjertecenter, Business Director Mads Ransby, Medtronic, læge Casper Lund-Andersen, Gentofte Hospital, Design researcher Anders Riis Vestergaard, Rehfeld Medical, Software Engineer Anders Thiele, Rehfeld Medical.
Forrest fra venstre: Grafisk designer Carita Markdal Petersen, Rehfeld Medical, design researcher Kasper Weidick, Rehfeld Medical, adjunkt Tariq Osman Andersen, DIKU, og adjunkt Jonas Moll, DIKU, med hvert sit trofæ

SCAUT-projektet var nomineret i kategorien Visionary Concepts

SCAUT er en platform for patientinddragelse, der har til formål at forbedre kommunikationen mellem pacemaker-patienter og behandlere via bl.a. mobiltelefonen.

I begrundelsen for at tildele SCAUT den fornemme pris hed det bl.a.

• SCAUT viser, hvordan man kan bruge datadrevet innovation til at udvikle en helt ny tilgang til forebyggelse og behandling for ikke bare patienter, men potentielt alle borgere.
  • SCAUT er et visionært eksempel på en digital designløsning, som kan ændre vores syn på sundhed og skabe grundlag for et mere ligeværdigt samarbejde mellem borger og system.

KU ønsker Tariq og Jonas og alle de øvrige dygtige forskere bag SCAUT tillykke med prisen, der sikkert skal fejres endnu engang, når SCAUT-projektet med Innovationsfonden som bevillingsgiver runder af efter 3,5 spændende år den 7. juni 2018.

SCAUT fortsætter i øvrigt i regi af Rigshospitalets Hjertecenter med 200 patienter, idet der er fundet nye finansieringsmidler fra bl.a. markedsmodningsfonden.