DIKU markerer Ada Lovelace Day med et event med kvindefokus 9. oktober – Københavns Universitet

Datalogisk Institut, DIKU > Nyheder > DIKU-nyheder 2018 > DIKU markerer Ada Love...

20. september 2018

DIKU markerer Ada Lovelace Day med et event med kvindefokus 9. oktober

Kvinder i IT: Ada Lovelace Memorial Day

Hvordan får vi flere kvinder til at interessere sig for de tekniske og datalogiske uddannelser? Bl.a. ved at fokusere på kvindelige rollemodeller i IT til årets Ada Lovelace Memorial Day 9. oktober.

Den 9. oktober er udpeget som den officielle Ada Lovelace Memorial Day. Engelske Ada Lovelace var angiveligt den første kvindelige programmør i verden, derfor har hun lagt navn til en årlig hyldestdag, hvor kvindelige forskere og erhvervsaktive inden for IT og teknologi (STEM) fejres med arrangementer verden over. Find mere info om Ada Lovelace Memorial Days: https://findingada.com

DIKU og virksomheden 3Shape er i år gået sammen om et fælles event i Danmark, hvor vi har inviteret en række kvinder i IT til at fortælle om deres studievalg og karriereforløb. Formålet er at markere, at kvinderne også godt kan være med helt fremme i forskning og udvikling og inspirere yngre kvinder til at søge ind i en stadig ret så mandsdomineret verden af programmører og teknologisk kompetente fagpersoner.

Women in Tech – come and celebrate Ada Lovelace Day 2018

På talerstolen vil man kunne møde kvinder i forskning, bl.a. lektor Åsa Feragen fra DIKU, samt kvinder, der arbejder med IT-projektledelse, udvikling og programmering fra virksomheder som NETS, Oticon og 3Shape selv. Efter foredragsrækken vil der være mulighed for at netværke og tale med de tilstedeværende om det at være kvinde i IT-branchen.

Tid: 9. oktober 2018 fra 16 - 19.30. Sted: 3Shape Holmens Kanal 7 1060 Copenhagen. Se hele programmet og tilmeld dig her!

Målgruppen for eventet er meget bred - lige fra gymnasiepiger, der overvejer at læse videre inden for it til færdiguddannede universitetskandidater, der ønsker at udvide netværket eller blot mænd og kvinder, der interesserer sig for ligestilling generelt i samfundet. Det er gratis at deltage, og pladserne uddeles efter først til mølle princippet.