DIKUs grundlægger Peter Naur ville være fyldt 90 år den 25. oktober 2018 – Københavns Universitet

Datalogisk Institut, DIKU > Nyheder > DIKU-nyheder 2018 > DIKUs grundlægger Pete...

25. oktober 2018

DIKUs grundlægger Peter Naur ville være fyldt 90 år den 25. oktober 2018

Peter Naur 90 aar

I dag markerer vi en lidt speciel fødselsdag. DIKUs grundlægger, professor i datalogi Peter Naur - født 25. oktober 1928, død 3. januar 2016 - ville være rundet de 90. Han opfattes stadig i dag som en af datalogiens helt store banebrydere. Vi hylder derfor i dag hans bidrag til datalogien med en lille ny film.

Der er blevet sagt og skrevet meget om Peter Naur. I levende live var han allerede en legende, som indtil det sidste havde sin gang på det institut, han navngav og grundlagde tilbage i 1970, Datalogisk Institut på Københavns Universitet. Desværre nåede han ikke at leve længe nok til at fejre instituttets 50 års jubilæum, som falder i 2020, endsige sin egen 90 års fødselsdag.

Fra DIKUs 40 års jubilæum i september 2010. Peter Naur er her flankeret (fra venstre) af DIKUs Jon Sporring, i dag professor og viceinstitutleder for forskning, samt Fritz Henglein, ligeledes professor på DIKU.

På KU markerer vi dagen med en lille ny film-kavalkade over Peter Naurs største bidrag til datalogien - og ved at rekapitulere nogle af højdepunkterne i hans karriere gennem tidligere artikler og filmklip.

Nyere omtale:

2018:

Go home Bill Gates: De her danskere har haft kæmpe betydning for din computer. Nogle af de vigtigste programmeringssprog gennem tiden er opfundet af danskere. Af Allan Nisgaard og Mathis Birkeholm Duus. Dr.dk 25. sep. 2018.

2016:

KU.dk: Den verdensberømte danske datalog Peter Naur er død

2014:

DIKU.dk: Hall of Fame: Peter Naur - datalogiens jordemoder

Computerworld: På besøg hos verdensberømt it-dansker: Bare fordi det er elektronisk, er det ikke nødvendigvis lykken

Tillykke med fødselsdagen, Peter Naur!