29. juni 2018

2-ugers kickstartkursus i programmering til nye datalogistuderende

Studiestart

Har du aldrig programmeret før? At kunne programmere er ingen forudsætning for at læse Datalogi på Københavns Universitet. Som ny studerende, der starter efter sommerferien 2018, tilbydes du nu et frivilligt 2-ugers kickstartkursus i programmering inden studiestart.

I 2017 havde omkring halvdelen af de nye datalogistuderende ingen tidligere erfaring med programmering – så hvis du aldrig har programmeret før, er du langt fra alene.

Kickstartkurset skal fungere som et introforløb, der sikrer, at du bliver klædt godt på til at kunne følge første semesters programmeringskursus. Kickstartkurset er ikke obligatorisk, men et gratis tilbud til dig uden tidligere erfaring inden for programmering.

Hands on

På kurset er der ingen afleveringer og fremgangsmåden er hands on, uden deciderede forelæsninger. Formålet er at have et par sjove, spændende og inspirerende uger, der gør dig mere tryg med basal programmering inden semesteret for alvor går i gang.

Ingen skriver den perfekte kode i første forsøg. En væsentlig del af programmeringsprocessen er nemlig at lave fejl: Man begår fejl, fejlsøger og retter op – om og om igen. Fejl er en naturlig del af processen og at identificere og rette op på fejl er lærerigt!

Det praktiske

Kurset vil være placeret lige inden studiestart, og er et gratis, frivilligt tilvalg til de nye studerende der har størst behov.

Da der er deltagebegrænsning på kickstartkurset, er det ikke alle nye studerende, der kan få plads. Det er derfor vigtigt at pointere, at kurset er ikke en forudsætning for at kunne følge med i undervisningen, men skal betragtes som en hjælpende hånd, til dem der har størst behov for en indføring i programmering.

Tilmelding til kickstartkurset foregår via studiestartssiderne, når du er blevet optaget på uddannelsen. 

Læs mere om kickstartkurset på KU's studiesider