KU-hold på 2. og 3. pladsen til DM i programmering – Københavns Universitet

Datalogisk Institut, DIKU > Nyheder > DIKU-nyheder 2018 > KU-hold på 2. og 3. pl...

09. oktober 2018

KU-hold på 2. og 3. pladsen til DM i programmering

DM i programmering

Aarhus løb med sejren til dette års DM i programmering. Men de blev skarpt forfulgt af KU-holdene 'The floor is made of Java' og 'Søndagsprogrammør' på 2. og 3.-pladsen. Næste step er det nordvesteuropæiske mesterskab i Eindhoven, hvor begge KU-hold agter at give både hinanden og de århusianske mestre 'Beyond Ballmer's Peak U Frank' kamp til stregen.

6. oktober blev der afviklet DM i programmering tre steder i Danmark: Aarhus, Aalborg og København (og i de øvrige nordiske lande samt Estland). Som altid var der tilmeldt mange KU-hold - dog var antallet af hold lidt færre i år end i 2017.

Det københavnske vinderhold The floor is made of Java. Fra venstre: Jonas, Alice og Carl

De sidste mange år har de to klassikere Lambdabamserne fra KU og Beyond Ballmer's Peak U Frank fra AU kæmpet indædt om førstepladsen - de fleste gange til Lambdabamsernes fordel. I 2018 har Lambdabamserne valgt at gå på pension - så nu er det op til nye friske kræfter at få KU op på toppen igen.

Det lykkedes næsten for KU-holdet 'The floor is made of Java', som med en enkelt udskiftning var identiske med sidste års 2'er 'the Participants' at gøre Lambdabamserne rangen stridig.

Med 7 løste opgaver - dog på længere tid end det århusianske vinderteam - blev 'The floor is made of Java' lokale Københavns-mestre og modtog en flot præmie og stor applaus.

Se den samlede stilling, da dommerne var færdige med at votere.

Bemærk, at der deltog flere oldboys-hold uden for konkurrencen, så husk at klikke på ICPC for at se stillingen blandt de ægte konkurrencehold, der kan gå videre i konkurrencen.

Nu skal de bedste danske hold videre til de nordeuropæiske mesterskaber, som afvikles i hollandske Eindhoven 23.-25. november. Det gælder både The floor is mad of Lava og Søndagsprogrammør. Dagen derpå er der højt humør og store forventninger i den danske lejr.

The floor is made of Java - fra venstre: Carl, Alice og Jonas
Søndagsprogrammør - fra venstre: Carl Bodum, Markus Krabbe og David Lolck.