8. august 2013

Big Data bliver stort i finanssektoren

Finans-it

Store mængder data kan bruges til risikovurderinger, forhindre netbankssvindel og give automatiske kreditgodkendelser. Begrebet hedder Big Data og kan meget vel blive fremtidens it-revolution. Professor Christian Igel interviewet til artikel i Magasinet Finans.

Virksomheder har i årevis indsamlet og udnyttet data. Først talte alle om Data Warehouse, så var det Business Intelligence, og nu er storebroderen Big Data på alles læber. Selvom kært barn har mange navne, og teknologien i grunden stadig er den samme, så er der alligevel sket et skift. Mængden af data er vokset, modeller er blevet mere komplicerede, og arbejdsgangene har ændret sig.

Professor i datamining og machine learning ved Datalogisk Institut på Københavns Universitet Christian Igel mener, at Big Data er blevet så stort, fordi hardware er blevet billigere og data mere tilgængeligt.

”Mængden af tilgængelig digital information vokser, og finansielle virksomheder indsamler og opbevarer data mere systematisk – og jo flere data man har tilgængelige, jo mere præcise kan systemerne blive”, siger Christian Igel og fortæller samtidig, at succeshistorier som Amazon og Google også har været med til at give andre virksomheder blod på tanden.

Læs den fulde artikel i Magasinet Finans 07_2013.