DIKUs formidlingspriser 2012 uddelt – Københavns Universitet

Datalogisk Institut, DIKU > Nyheder > Forskningsnyheder > DIKUs formidlingsprise...

11. december 2012

DIKUs formidlingspriser 2012 uddelt

DIKU's formidlingspriser 2012 blev fredag den 7. december uddelt for god forskningsformidling i det forgangne år. Det blev algoritmeforskere, der løb med publikumsprisen på 30.000 kr., mens institutlederprisen på 20.000 gik til en flittig kommentator og ekspert i offentlig it.

Auditoriet summede forventningsfyldt forud for årets store prisuddeling. I kapløbet om de to priser var det APL (Algorithms and Programming Languages)-gruppen, der dominerede med hele 3 projekter ud af de 5 finalistprojekter. Billedgruppen og HCC (Human Centered Computing) bidrog hver især med 1.

De fem finalister:

The RC Team/APL

Robert Glück, Holger Bock Axelsen and Michael Kirkedal Carøe

Workshop on Reversible Computation 2012

(and preceding dissemination efforts) i.a. for

Article in Ingeni-øren, heavy lobbying work

Kenny Erleben/

Image Group

(Article in coop. with Alexandra Institute, DTU)

Best Paper Award for New simulation method that produces realistic fluid movements

For communicating a complicated topic to the borad public by a Press release. Success demonstrated by frequent appearances in Danish and foreign media. Also for taking the industrial perspective.

Erik Frøkjær/HCC

Comments in the Danish press about public it-projects.

Expert advice to DSB on the it-system of the IC4 Trains.

Other highlights:

Rejsekortet (digital travel card),

Digital tinglysning (e-registration of property)

Fritz Henglein/APL

supported by Jette, Jost, Martin, Christian, Patrick, Cosmin, Ken and many others from the group.

ICFP Workshop

(And HIPERFIT Workshops and

Finans-it dagen)

Press work prior to workshop, relation building during workshop, and for putting DIKU's name on the world scene for FP, Finance IT and as great organizers.

Stephen Alstrup/APL

For putting new ideas and innovative methods into practice in our recruitment

i.a. by

addressing the high schools and presenting complicated stuff such as algorithms to high school students in an appealing way.

Publikumsprisen gik til APL-gruppens RC Team

Prisen blev uddelt på basis af en online afstemningssession, hvor alle kunne stemme på op til to ud af de fem præsenterede projekter. APL-gruppens RC Team: Robert Glück, Holger Bock Axelsen og Michael Kirkedal Carøe blev dagens topscorer og dermed hædret for deres ihærdige indsats for at få den prestigefyldte Reversible Computing Workshop til Danmark med topnavne som Erik Lutz og for at gøre denne begivenhed til så stor en succes, at den næste år er opnormeret til konference. Pressearbejdet førte til en stor artikel i Ingeniøren, som fik mange kommentarer fra forskere.

Institutlederprisen gik til en respekteret debattør fra HCC-gruppen

Måler man statistikken over DIKU-forskeromtale i pressen, er der især et navn, der hitter hen over hele året, nemlig Erik Frøkjær, der i de senere år har markeret sig som en flittigt interviewet ekspert i offentlig it. Tophistorierne i 2012 har været DSBs håndtering af IC4-togenes it, Rejsekortet samt tidligere også den offentlige tinglysning samt digitale afstemningsmetoder. Erik Frøkjær modtager institutlederprisen, fordi han har profileret DIKU som en værdig spiller og institution, der tør udtale sig i den offentlige debat og som har banet vejen for invitationer til yderligere ekspertudtalelser.