22. april 2014

Dansker skaber verdens mest tilfældige forsknings-resultat

Tilfældig funktion

Computere er afhængige af at kunne skabe tilfældige resultater for at fungere. En Mikkel Thorup (DIKU) har nu skabt den mest tilfældige funktion i verden. Banebrydende, mener professor.

Tilfældighed er for en computerprogrammør, hvad en køkkenkniv er for en kok og en skruetrækker for en tømrer: Et uundværligt værktøj man bruger hele tiden, til alt. Der skal tilfældige funktioner til for at få vores Google-søgninger og smartphones og computerprogrammer til at virke. Og jo mere tilfældige funktionerne er, des bedre.

Den danske forsker Mikkel Thorup har nu skabt verdens mest tilfældige funktion.

»Jeg har fundet den allermest tilfældige funktion, som det på nuværende tidspunkt er realistisk at implementere,« siger Mikkel Thorup, der er professor på Datalogisk Institut på Københavns Universitet.

Læs hele artiklen fra videnskab.dk her