Copenhagen E-Sport Challenge – Københavns Universitet

Copenhagen E-Sport Challenge

Mød DIKU på Copenhagen E-Sport Challenge

I påsken samles spilentusiaster fra nær og fjern for at dyste i Danmarks største computerspilsfestival, der løber af stablen i TIVOLI i påskedagene.

DIKU stiller op med ansatte og studerende mandag og tirsdag i koncertsalens Akvariefoyer, hvor du som besøgende kan få en snak med dataloger og indblik i datalogiens verden.

Der vil begge dage være spiludviklere fra DIKU til stede, som giver demonstrationer og fortæller om, hvordan et computerspil bliver til. Desuden kan du høre om andre aspekter af datalogi, eksempelvis grid computing (sammenkobling af computere i store netværk, der skaber "supercomputere").

Hvad er esport?

Electronic sport, også kaldet eSport, er betegnelsen for udøvelse af computerspil på konkurrenceplan. eSporten bevæger sig bl.a. indenfor spilplatforme som PC, XBOX og Playstation 3 og andre populære spilkonstellationer. Sporten dyrkes typisk gennem onlinespil eller ved særlige arrangementer og events, som i dag afholdes på tværs af landegrænser på linje med mere traditionelle sportsgrene.