Hvorfor går implementering af komplekse konfigurerbare systemer ofte galt?

Hvorfor går implementering af komplekse konfigurerbare systemer som ERP, ESDH, CRM og EPJ ofte galt og kan vi gøre det bedre?

DsfD-foredrag ved Adjunkt Lene Pries-Heje, Institut for Informatik, CBS 

Resumé:

Implementering af kompleks og konfigurerbar standard software (f.eks. ERP, ESDH, EPJ software) har længe været udbredt i danske organisationer. Alligevel giver samspillet mellem, på den ene side IT-systemet og på den anden side de organisatoriske processer/aktører, stadig anledning til meget store udfordringer og seriøse forstyrrelser i organisationen, når systemerne går i luften. I de tilfælde, hvor der har været turbulens i forbindelse med implementeringen synes der endvidere at følge en langvarig og kostbar modstand mod systemet. Det interessante spørgsmål er, kan vi gøre det bedre?

I foredraget fortæller Lene Pries-Heje om resultaterne fra et forskningsprojekt som har haft til formål at øge vores forståelse af, hvordan ERP implementeringer i praksis gribes an og hvorfor denne praksis ofte resulterer i et problematisk socio-teknisk design.

Sted:

Selskabets arrangementer afholdes, hvis intet andet er angivet, på 6. sal hos CBS Informatik, Howitzvej 60, 6.sal, 2000 Frederiksberg

Adgang til mødelokalet:
Hoveddøren på nordsiden af bygningen er åben indtil kl 17. Hvis du kommer efter kl 17 må du ringe til et af bestyrelsesmedlemmerne (Jacob: 3815 2478), der vil komme ned og lukke dig ind. Trappe og elevator er bag døren til venstre i hallen.

Transport: Instituttet ligger 2 minutters gang fra Fasanvej metrostation.

Parkering: Der er offentlige parkeringspladser med afmærkede parkeringsbåse på campus-området ved Solbjerg Plads øst for vandtårnet. Der er også enkelte parkeringspladser på Howitzvej.

Find vej til CBS:
Find vej til Department of International Economics and Mathematics på CBS

Tilmelding ikke nødvendig

Det er ikke nødvendigt med tilmelding til medlemsmøderne. Arrangementet er et medlemsmøde, og gæster, som har modtaget denne annoncering enten direkte eller via medlemmer, er velkomne.

Se omtale af øvrige arrangementer og af DSfD samt det seneste medlemsblad på http://www.datalogi.dk/.

Venlig hilsen

Dansk Selskab for Datalogi

http://www.datalogi.dk/

/Tom Skovgaard