Scrum - en letvægtsproces – Københavns Universitet

Scrum - en letvægtsproces

 

DKUUG inviterer alle til Jesper Zachos foredrag om Scrum - en letvægtsproces tirsdag den 25. januar 2011 klokken 18:00 - 21:00 i lokale M4 i Symbion på Fruebjergvej 3, 2100.

Om foredraget

Scrum er en agil proces, der har til formål at maksimere team-produktivitet, optimere vidensdeling og minimere behov et for unødig dokumentation. Men først og fremmest er målet med Scrum, at kunden får, hvad han har behov for. Scrum er således designet til at håndtere det faktum, at det kunden beder om, ikke nødvendigvis er hvad kunden har behov for.

Denne præsentation giver en indføring i Scrum, hvorfor og hvornr man bør overveje at bruge Scrum, og hvordan man i praksis gennemfører et projekt med Scrum. Præsentationen introducerer Scrum-roller, -ceremonier og de centrale artefakter.

Scrum betragtes som en letvægtsproces, men kan bruges på selv store og komplicerede projekter. Selvom processen er simpel, og helst forholdsvis manuel, er der alligevel et par forudsætninger for effektiv brug af Scrum, som kræver brug af værktøjer.

En forudsætning er at krav til løsningen er vertikale, dvs. beskriver en feature fra brugerens input til brugerens output. En anden forudstning er continuous integration. Continuous integration er nødvendig for effektivt at kunne producere 'potentially shippable' solutions med korte intervaller. Selvom continuous integration ikke er trivielt, er det muligt at implementere med open source værktøjer.

I præsentationen vil jeg kort introducere Trac som et simpelt med kraftfuldt værktøj til kollaborativ dokumentation, fejl- og fremdriftshndtering. Trac integrerer til versions kontrol værktøjet SubVersion. I præsentationen vil jeg kort give eksempler på, hvordan denne integration kan give et godt overblik over kodens sammenhæng med krav og fejlrapporter.

Om foredragsholderen

Jesper Zacho er oprindeligt uddannet projektleder hos IBM, og har fungeret som sådan siden 1995. De sidst 12 år som konsulent for IBM, HiQ og BridgeIT. Industrimæssigt har fokus de seneste 10 år været på teleindustrien og på mobility, hvor Jesper har arbejdet med projekter hos både 'manufacturers' (fx Nokia) og 'operators' (fx Telmore).

Jesper har arbejdet med Scrum siden 2006, er certificeret Scrum Master og desuden certificeret Scrum Professional. Jesper har arbejdet med indføring af Scrum, både i forbindelse med gennemførsel af projekter og som trainer/coach.

Om deltagelse

Deltagelse er gratis for medlemmer af DKUUG og SSLUG. Dette kan også gælde for andre foreninger, se annoncering på de respektive foreningers medlemslister eller websider. For andre er der en entre på 50 kr pr. aften.

Tilmelding bedes sendt til tilmeld@dkuug.dk pr. email, med angivelse af medlemskab af DKUUG, SSLUG eller anden forening, eller om man ikke er medlem af nogen samarbejdende forening.

Du er meget velkommen til at videresende denne invitation til andre.

Adressen http://findvej.dk/fruebjergvej3,2100 har ca. 200 gratis parkeringspladser, ligger tæt på Ryparken station og har handikapvenlig adgang.

Vel mødt

Arrangementsudvalget i DKUUG

Se ogs vores kommende arrangementer

Vores andre arrangementer kan ses her: http://dkuug.dk/index.php?id=5

tirs d. 8 feb 18-21 Webudvikling i Python af Bo Simonsen _______________________________________________

arrangementer mailing list (arrangementer@diku.dk) Change your subscription? Send mail to arrangementer-request@diku.dk with subject 'help.