Fra Jeopardy til sundheds-it: Om IBMs supercomputer Watson – Københavns Universitet

Fra Jeopardy til sundheds-it: Om IBMs supercomputer Watson

Kim Escherich, IBM Executive Innovation Architect, Sensor Solutions præsenterer IBM's største og seneste forskningsprojekt, Watson.

Det vakte opsigt verden over, da verdens førende quizz-masters tidligere på året måtte se sig slået af supercomputeren Watson i Jeopardy. Nu får du mulighed for at kigge Watson bag kortene. Kom til foredrag i Centre for Communication and Computing og hør om informationsteknologien bag Watson samt hvad computeren kan bruges til i fremtiden.

Om Watson

Watson repræsenterer et kvantespring i forhold til gængse søgeteknologier. En Google- eller Bing-søgning leverer muligheden for at finde et svar blandt en mængde hits eller søgeresultater, mens supercomputeren Watson leverer selve svaret.

Watsons algoritmer er udviklet specielt til at tage ustruktureret information fra mange kilder og ved hjælp af sproganalyse sætte informationerne i den rette sammenhæng. Fagligt anvender Watson avanceret naturlig sprogbehandling, informationssøgning, vidensrepræsentation og ræsonnement samt maskinlæringsteknologier til at besvare åbne spørgsmål. Watson er således i stand til at forstå og fortolke ord i det kringlede univers af meninger og kontekst. Samtidig kan den omsætte denne forståelse til formulerede svar på specifikke spørgsmål. Og oveni får man en procentvurdering af sandsynligheden for, at svaret er rigtigt!

Perspektiverne for de fremtidige anvendelsesmuligheder er enorme. I første omgang vil IBM satse på at anvende Watson-teknologien til sundheds-it. Teknologien forventes imidlertid at få stor indflydelse i hele samfundet, ikke mindst inden for bl.a. uddannelse, luftfart, finans-it og og biovidenskab.

Der serveres gløgg efter foredraget.

Spørgsmål til arrangementet: kontakt Ann Steendahl, anns@diku.dk,  tlf.: 24 48 03 38.