Nat-IT cafe-møde - dataloger er velkomne – Københavns Universitet

Nat-IT cafe-møde - dataloger er velkomne

Som del af det sociale og faglige miljø på Naturvidenskab og it og til illustration af uddannelsens potentialer og anvendelsesområder afholdes ca. 8 aftenmøder årligt (ca. et møde pr. måned). Møderne foregår i Auditorium 5 på HCØ kl. 13-15. Møderne indledes med et foredrag af en virksomhed eller organisation, som anvender Dataanalyse, Modellering, Simulering og Visualisering som bærende dele af virksomhedens virke. Virksomhederne er således også rollemodeller for de erhvervsfunktioner, som uddannelsen kan lede mod.

Efter foredraget vil der blive serveret kaffe og kage og der vil blive rig mulighed for at snakke med foredragsholder, lærerne på uddannelsen, med dine medstuderende på alle årgange samt med andre, der er interesserede i uddannelsens nøgleord.

Næste møde: Tirsdag d. 20. November kl. 13-15: Novo Nordisk:

Brug af IT indenfor identifikation af antistoffer

Scientific Director Søren Berg Padberg, Novo Nordisk A/S

Antistoffer er vigtige komponenter i kroppens immunforsvar og hjælper med at bekæmpe fremmede patogener som bakterier og parasitter. Antistoffer har forskellige funktionelle ender. Fab’er der kan binde en epitop (område) på patogenet og Fc som resten af immunforsvaret kan binde til, når patogenet skal ryddes af vejen. Antistoffer kan også bruges som lægemidler og Novo Nordisk har siden 2003 udviklet adskillige antistoffer til behandling af inflammatoriske sygdomme og har nu 5 antistoffer i klinisk fase 1 og 2. IT bruges i mange sam-menhænge, bl.a. til arkivering og analyse af de forskellige antistof hits, 3D modelbygning og forudsigelse af epitoper.

Præsentation vil indeholde eksempler på brugen af IT til identifikation af antistoffer til klinisk udvikling.

 

 

 

 

 

Yderligere spørgsmål til arrangementet kan rettes mod Katrine Hommelhoff Jensen (katrine@diku.dk) eller Søren Ingvor Olsen (ingvor@diku.dk).