UNF foredrag: Når dataanalysen bliver (kunstigt) intelligent

Hvad er machine learning, hvor og hvordan bliver det brugt, og hvilke udfordringer er der? Det kan du få svar på i dette UNF foredrag ved ph.d.-studerende Kristoffer Stensbo-Smidt samt DIKUs Gymnasietjeneste.

Program

Kunstig intelligens handler om at få computere til at udføre opgaver, de ikke er blevet eksplicit programmeret til, og området er i rivende udvikling. Alle større universiteter forsker i det, men også virksomheder som Google, Microsoft og Facebook har store udviklingsafdelinger, der også forsker i det. Forskningen fokuserer på en bestemt type kunstig intelligens - machine learning - som er drivkraften bag så forskellige ting som søgemaskiner, selvkørende biler og ansigtsgenkendelse, men som også i stadig større grad bliver brugt til dataanalyse i ren grundforskning.

Under foredraget skal vi snakke om, hvad machine learning helt præcist er, og se eksempler på, hvor og hvordan det bliver brugt, og ikke mindst hvilke udfordringer, der stadig er. Vi vil også kigge mere specifikt på en af de mest udbredte machine learning-algoritmer, nemlig neurale netværk. De stammer helt tilbage fra 1950'erne, men er i dag grundstenen i alt fra selvkørende biler til chatbots. Vi vil se på, hvordan man opbygger et neuralt netværk og træner det til at løse en bestemt opgave.

Herefter vil DIKUs gymnasietjeneste give en live-demonstration af machine learning, der automatisk lærer at kende forskel på kræftsvulster, og deltagerne vil få mulighed for at prøve det på deres egen computer.

Reservér plads

Som gymnasieelev eller universitetsstuderende kan du højst sandsynlig komme gratis med til foredraget. Er du gymnasieelev, kan du tjekke det her. Er du universitetsstuderende, kan du tjekke det her.

Læs mere om arrangementet og reservér plads her (der er et begrænset antal pladser).