UNF foredrag: Diagnosticering af sygdomme ved hjælp af datalogi og maskinlæring

Hvordan er datalogi og maskinlæring med til at give mere indsigt i sygdomsforløb? Det kan du få svar på i dette UNF foredrag ved adjunkt Stefan Sommer

Program

En række sygdomme påvirker kroppens organer, så de ændrer form, f.eks. formindskes mængden af hjernevæv ved Alzheimer's sygdom. Ved at analysere ændringen af hjernens form kan vi få indsigt i sygdommens udvikling og risikoen for den enkelte patient.

Forskningsfeltet 'computational anatomy' bruger scanningsteknologier som MR og CT, moderne computerbaseret billedbehandling, samt datalogiske, matematiske og statistiske metoder for at analysere anatomiske ændringer for sygdomme som Alzheimer's sygdom, skizofreni, slidgigt og rygerlunger.

Foredraget vil komme ind på, hvordan disse felter arbejder sammen for at give mere indsigt i sygdomsforløb, og hvordan udforskningen af anatomien også fører til nye teoretiske resultater.

Reservér plads

Som gymnasieelev eller universitetsstuderende kan du højst sandsynlig komme gratis med til foredraget. Er du gymnasieelev, kan du tjekke det her. Er du universitetsstuderende, kan du tjekke det her.

Læs mere om arrangementet og reservér plads her (der er et begrænset antal pladser).