UNF foredrag: Bitcoin - hvordan fungerer det? – Københavns Universitet

UNF foredrag: Bitcoin - hvordan fungerer det?

Til dette UNF-foredrag vil professor Fritz Henglein tale om Bitcoins, beskrive hvordan de digitale penge fungerer og skitsere nyere alternativer til Bitcoins. 

Bitcoin er penge, som ingen nationalbank eller bank udgiver eller opbevarer. De findes kun i digital form; der er ingen sedler eller mønter. Bitcoins ligger på internettet, men ikke nogen bestemte steder. Alle, der har en computer (eller smartphone, smartwatch, etc.) kan helt anonymt være med til at opbevare Bitcoins og til at deltage i kapløbet om at udstede nye Bitcoins til sig selv. Hvordan fungerer det uden en kendt aktør eller computer, som man kan stole på? I foredraget vil vi kigge bag overskrifterne om op- og nedture af Bitcoin-prisen og beskrive nogle af de datalogiske bestanddele -- kryptografi, distribuerede systemer og konsensusprotokoller -- der gør Bitcoin muligt. Til sidst vil vi skitsere nyere alternativer til Bitcoin, der kan gemme værdier såsom penge, licenser, ejendomsrettigheder og lignende på internettet.

Foredragsholder: Fritz Henglein (
henglein@di.ku.dk)

Tilmelding

Foredraget er arrangeret af UNF København og henvender sig primært til gymnasie- og htx-elever - men alle er velkommen. Læs mere og tilmeld dig på UNFs hjemmeside.