DIKU Alumnedag er en årligt tilbagevendende begivenhed, hvor vi inviterer unge såvel som modne alumner, DIKU-studerende og ansatte , færdiguddannede dataloger og medlemmer af DIKU Business Club til at mødes en eftermiddag over et potpourri af cases og foredrag om datalogiske temaer, underholdende indslag og debattemaer og efterfølgende hygge og networking over en bid mad og et glas vin eller øl.

Dette års tema har fået arbejdstitlen Digitalisering 4.0 som i vores fortolkning dækker over både de kæmpe forretnings- og optimeringspotentialer, men også de dataetiske aspekter, der følger af den voldsomme digitalisering, samfundet er inde i.

Under plenumdebatten vil vi præsentere den nye DIKU Alumneforening, som etableres under den fælles KU Alumne-platform.

Tilmeldingen er lukket. Forhør dig hos Inge Hviid Jensen om evt. restpladser.

Program

16.00 - 16.15

Velkommen ved institutleder Mads Nielsen: 
Hvad sker der på DIKU? Nye forskningssektioner, nye visioner og planer for instituttets positionering og bidrag på uddannelsesområdet, til samfund, erhvervsliv og forskning.
16.15 - 16.30

Dennis Kayser, CEO og co-founder af virksomheden Forecast:
Ressourceplanlægning baseret på kunstig intelligens blev guldægget for Forecast. Virksomheden er vokset eksponentielt siden etableringen i 2016 og er nu repræsenteret i 32 lande. DIKU-alumne Dennis Kayser fortæller om rejsen fra ide til global virksomhed.
16.30 - 16.45

Søren Dahlgaard, Chief AI Officer og Co-Founder af SupWiz:
Bedre kundeservicesystemer med brug af kunstig intelligens
Supwiz er en innovativ startupvirksomhed etableret i 2017 af DIKU-alumner, som optimerer kundeservice gennem algoritmik og AI. DIKU-alumne Søren Dahlgaard fortæller om konkrete cases og resultater samt key takeaways for at udvikle AI systemer i den virkelige verden.
16.45 - 17.00

Jon Sporring, lektor og viceinstitutleder for Forskning på DIKU, og Anders Jordan, Konstitueret leder af udstillingsafd på Statens Naturhistorske Museum (SNM): Kan man digitalisere en sommerfugl? Digitaliseringen breder sig til stadig flere forskningsområder. Statens Naturhistoriske Museum (SNM) digitaliserer nu sine samlinger, startende med sommerfugle. Jon Sporring og Anders Jordan fortæller om projektet.

17.00 - 17.15


PhD og Postdoc session: Speed-cases om ny forskning på DIKU
Mareike Hartmann:
Unsupervised Bilingual Lexicon Induction
Yova Radoslavova Kementchedjhieva:
Machine Translation without the Rosetta Stone
Vivek Shah:
A Vision For Actor-Relational Database Systems

17.15 - 17.30
Pause
17.30 - 17.50

Keynote: Data-etik – hvad er det det, og hvordan skal faget forholde sig hertil?
Peter Sandøe, professor i bioetik ved Københavns Universitet, giver sit bud på, hvad der er på spil, når ordet ”etik” i denne tid i stigende grad kædes sammen med algoritmer, digitalisering og datavidenskab, og han orienterer om et projekt vedrørende ansvarlig forskning og innovation, som han og kollega Sune Hannibal Holm i de kommende år skal arbejde på med sammen med nøgleforskere fra DIKU.
17.50 - 18.00
Debat og kort spørgerunde i plenum om dataetik

18.00 - 18.30

DIKUs nye alumneforening er i luften

Inge Hviid Jensen og Peter Carstensen præsenterer foreningen og dens nye hjemmeside. Vi tager en drøftelse med de fremmødte i salen om behovet for en DIKU alumneforening – hvad kan vi bruge den til, hvilke services eller events efterlyser vores alumner, og er der måske ligefrem nogle blandt de tilstedeværende, der har lyst til at engagere sig?

 
18.30 - 19.30

Reception og mingling