InfinIT - Co-creation workshop: Skab nye it-sundhedsløsninger til børn – Københavns Universitet

InfinIT - Co-creation workshop: Skab nye it-sundhedsløsninger til børn

Vær med til at skabe bedre kliniske arbejdsprocesser i sundhedssystemet – eller i hjemmet.

Arbejder du med smarte hjem, IoT, big data, UX, data-visualisering, interaktionsdesign, sundhed og it, embedded software, eller er du bare på udkig efter nye spændende designudfordringer? Så kom med på en co-creation workshop om nye og spændende anvendelsesmuligheder for it i sundhedssektoren.

Formålet med workshoppen er at understøtte udviklingen af nye it-sundhedsløsninger ved at etablere netværk mellem kliniske miljøer, tekniske virksomheder og beslutningstagere.

I workshoppen tager vi udgangspunkt i børn med spastisk lammelse, da dette er en målgruppe med mange udfordringer i hverdagen, som ville kunne lettes gennem intelligente it-løsninger. Både i hjemmet, i kommunikationen med sundhedsvæsnet og på hospitalet er der store fordele at hente ved at designe nye innovative services og it-løsninger.

I et tæt samarbejde med eksperter på området vil vi på denne workshop udforske livet med spastisk lammelse, og vi vil undersøge, hvilke former for it-produkter og services, der ville kunne hjælpe til at skabe større livskvalitet for personer (særligt børn) med spastisk lammelse. Ligeledes vil vi undersøge, hvilke former for services, der kunne forbedre klinikernes arbejde og kommunikation med deres patienter.

En række mulige - men ikke udtømmende - udfordringer, der kunne designes for:

• IoT: Hvordan kan man gennem smarte teknologier i hjemmet skabe en bedre og mere selvstændig hverdag for patienter?
  • Big Data: Hvordan kan it muliggøre en bedre kontakt og forståelse mellem patient og læge?
  • Interfaces: Hvordan kan der skabes bedre visualiseringer og værktøjer for klinikere i deres arbejde?
  • Telemedicin: Hvordan kan it muliggøre fjernbehandling?
  • Business models: Hvordan får vi it-løsningerne ud på markedet? (og hvad er markedet?)

Workshoppen er udarbejdet i tæt samarbejde med:

• Christian Wong – overlæge på børnesektionen med speciale i spastisk lammelse hos børn, Hvidovre Hospital
  • Kenny Erleben, Head of Visual Computing Lab, Alexandra Instituttet.

Der vil være et demo-lab, hvor du kan se og prøve de forskellige nye teknologier. Er du selv udvikler, er du meget velkommen til at tage produkter og/eller prototyper med til udstillingen.

9.00 - 9.15 Velkomst
ved Christian Wong og Kenny Erleben
9.15 - 9.45 Introduktion til COPE*
ved Matias Søndergaard og Morten Hauge Nielsen, Rokoko
9.45 - 10.15 Myopro exoskelet til hånd og arm
– et EMG-styret hjælpemiddel til børn og voksne

ved Carsten Olsson, Bandagist Jan Hansen A/S
10.15 - 10.30 Kaffe
10.30 - 11.15 Remote Reality Robots
ved Alexandre Alapetite, Alexandra Instituttet
11.15 - 12.00  Mollii: Taking spasticity management and motor control into the future
ved Johan Seltborg, Inerventions
12.00 - 12.30 Frokost
12.30 - 13.00 Udstilling og live-demoer
13.00 - 13.15 Introduktion til temaer
13.15 - 14.30 Workshop
14.30 - 14.40 Kaffe
14.40 - 14.50 Opsamling af temaresultater
14.50 - 15.00 Afslutning
ved Christian Wong og Kenny Erleben

* COPE: "Collaborative Telemedicine Solution for Motion Analysis of people with Cerebral Palsy for Improved Individualized Healthcare Services"

Hvis du vil deltage i workshoppen, skal du tilmelde dig via InfinITs hjemmeside. Tilmeldingsfristen er d. 18. juni 2018.

Se kort over Sjællands Universitetshospital, Roskilde.

Kontaktperson: Lea Schick, tlf. 27 26 54 79.

Workshoppen afholdes i samarbejde med WelfareTech - Innovationsnetværket for Sundhed og Velfærdsteknologi