Se slides fra Mette Harbos præsentation her

Til konferencen Gode offentlige IT-projekter den 23. august 2018 beretter Mette Harbo, hvordan Københavns Kommune har genbrugt sundhedsdata og derved skabt et nyt flow og bedre oversigt.

Genbrug af sundhedsdata i kommunerne

Nu har vi fået det nye IT-system, den gode datamodel, de strukturerede data - hvad har vi så tænkt os at gøre ved det?!

I Københavns Kommune har vi udnyttet de nye muligheder til at etablere elektroniske flow- og oversigtstavler til bedre borgeroverblik, ressourceoptimering og øget tværfaglig koordination. Alt sammen ved at (gen)anvende eksisterende data om borgeren og udnyttet nye muligheder i et mix mellem bedre brug af datawarehouse og økosystemet i et nyt omsorgssystem.

Genbrug af sundhedsdata har stort potentiale for kvaliteten og borgeren, og så giver det en enestående mulighed for tæt involvering af frontmedarbejderne. Men det udfordrer også de faglige drøftelser og de organisatoriske rammer for samarbejde.

Bio

Mette Harbo er uddannet Cand.scient.soc fra Roskilde Universitet. Hun har været ansat som Digitaliseringschef i Københavns Kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltning siden 2015. Hele sin karriere har hun arbejdet inden for sundhedssektoren, men først fra 2009 blev det målrettet sundheds-IT. Som Digitaliseringschef i landets største kommune har opgaverne en fin blanding mellem at være nationalt lokomotiv på udvalgte områder, sikre udvikling af forretningens behov samt stabil drift for en organisation på knap 10.000 medarbejdere. Tidligere har Mette arbejdet i både Danske Regioner, Region Hovedstaden og Sundhedsstyrelsen.