Se slides fra Thomas Hildebrandts præsentation her

Til konferencen Gode offentlige IT-projekter den 23. august 2018 vil Thomas Hildebrandt fortælle hvordan han sammen med kommuner, konsulenter og leverandører af sagsbehandlingssystemer arbejder med gevinstrealisering og samskabelse af data-baserede og forandringsforberedte digitale sagsbehandlingssystemer til vidensarbejdere

Gevinstrealisering med data-baseret, samskabt og forandringsforberedt digitalisering

Digitalisering af vidensarbejde er stærkt udfordret af, at lovgivning, arbejdsgange og forretningsprocesser konstant ændrer sig. Det nytter ikke at beskrive den optimale standard-proces i en kravspecifikation og efterfølgende implementere den. Regler skal kunne digitaliseres gradvist af fagfolk og hele tiden kunne forandres, sagsforløb skal kunne tilpasses individuelle mål og systemerne skal kunne levere data der kvalificerer beslutninger og vejen til målet. I oplægget vil Thomas fortælle, hvordan han sammen med kommuner, konsulenter og leverandører af sagsbehandlingssystemer i forskningsprojektet EcoKnow.org med støtte fra Innovationsfonden arbejder med gevinstrealisering og samskabelse af data-baserede og forandringsforberedte digitale sagsbehandlingssystemer til vidensarbejdere.

Bio

Thomas Troels Hildebrandt er professor og leder af sektionen for software, data, mennesker og samfund ved Datalogisk Institut på Københavns Universitet. Han har som forsker og konsulent arbejdet med digitalisering af arbejdsgange og forretningsprocesser i mere end 15 år. Som leder af en række forskningsprojekter har Thomas sammen med virksomheden Exformatics og sin tidligere forskningsgruppe ved IT Universitetet udviklet en ny teknologi, DCRGraphs.com, til forandringsforberedt digitalisering af arbejdsgange og forretningsprocesser reguleret af lovgivning som nu er integreret i KMD WorkZone der bruges mange steder i staten. I hans nuværende Grand Solutions forskningsprojekt støttet af innovationsfonden, Effektive, samskabte og lovmedholdige adaptive sagsbehandlingssystemer til vidensarbejdere (EcoKnow.org), arbejder Thomas sammen med kommuner, konsulenter og leverandører af sagsbehandlingssystemer på at kombinere teknologien med AI og nye værktøjer til digitalisering af lovgivning, og at udbrede resultaterne via open source komponenter.