Kulturnatten 2018 på Datalogisk Institut – Københavns Universitet

Kulturnatten 2018 på Datalogisk Institut

Hvad har et superhospital og Virtual Reality med hinanden at gøre? Hvad er en blød robot? Og hvad skal faget "Teknologiforståelse" i folkeskolen bidrage til? Alt det kan du blive klogere på til Kulturnatten på Datalogisk Institut, Københavns Universitet (DIKU).

I selskab med Niels Bohr Instituttet, Kemisk Institut, Institut for Matematiske Fag og Biologisk Institut vil der blive arrangeret et hav af spændende, lærerige og kreative aktiviteter for hele familien. Det hele finder sted på H.C. Ørsted Instituttet.

Programmering i skolen - perspektiver og udfordringer

Kl. 19:00 - 19:30 i Auditorium 10

DR sender i disse uger 55.000 micro-computere ud på de danske skoler og sætter fokus på teknologi og programmering. Samtidig har Undervisningsministeriet igangsat et 3-årigt forsøg med faget "Teknologiforståelse". Hvad er det børnene skal lære? Er det bare tant og fjas med computerspil og robotter eller hvad er den dybere mening med initiativerne?

Afprøv et superhospital i Virtual Reality

Kl. 20:00 - 20:30 i Auditorium 10

Hvordan vurderer man, om rum i et fremtidigt hospital er indrettet, så læger og sygeplejersker ikke går i vejen for hinanden når fx en patient pludselig bliver dårlig og alarmen går? Netop dette har to specialestuderende fra Datalogisk Institut undersøgt, og til dette foredrag kan du høre om deres forsøg med Virtual Reality.

Workshops

Hele aftenen kan du komme tættere på datalogiens verden med programmeringsopgaver, Virtual Reality og robotter.

micro:bit skattekiste

Løs forskellige micro:bit-opgaver og find frem til den hemmelige kode der åbner skattekisten. Lær også selv at kode din egen micro:bit.
I samarbejde med Coding Pirates.

Bliv spiludvikler på 10 minutter

Få en quick-guide til programmeringssproget Scratch og opdag, hvor hurtigt du kan lave dit eget computer­spil.

Tag datalogisk kørekort

Tag det store datalogiske kørekort og kør robotten Mbot sikkert igennem en labyrint uden brug af rat og pedaler.

Mød de bløde robotter

Bløde robotter har potentiale til at være hurtigere, tryggere og billigere end de traditionelle hårde robotter. De kan for eksempel nemmere samarbejde med mennesker, uden risiko for at nogen kommer til skade. Oplev hvordan en blød robot kan se ved hjælp af computer vision og hvordan den bliver trænet til at udføre specifikke opgaver ved hjælp af machine learning.

Træd ind i fremtidens superhospital med Virtual Reality

Prøv en simuleret hjertestop-situation i Virtual Reality og bliv klogere på, hvordan VR teknologien kan give bidrage med vigtig information til fx at indretningen af nye hospitaler.