UNF foredrag: Interaktionsdesign – Københavns Universitet

UNF foredrag: Interaktionsdesign

Til dette UNF foredrag vil ekstern lektor Rolf Molich give dig lærerige eksempler på god og dårlig interaktion, du vil høre om regler for godt interaktionsdesign - og foredraget er selvfølgelig i sig selv interaktivt og brugsvenligt.

Vi interagerer konstant. Med toiletter, billetautomater, spørgeskemaer, tv- apparater, undervisningsmateriale, cykler, rapporter, smartphones, Borger.dk, Netbank og meget mere. I løbet af de seneste 40 år har design af brugsvenlig interaktion udviklet sig til en selvstændig videnskabelig disciplin med navne som usability, user experience design og human-centred design (HCD). Alle, som bruger eller designer interaktion, bør kende grundreglerne for brugsvenligt interaktionsdesign.

I dette foredrag ser du lærerige eksempler på god og dårlig interaktion. Du hører, hvad du med rimelighed kan forvente som bruger af interaktive systemer. Du får en live-demonstration af tænke-højt testen, som ubarmhjertigt afslører problemer med brugsvenlighed. Du hører om regler for godt interaktionsdesign, som mange års forskning på området er nået frem til, f.eks. hvad et system skal sige (og ikke sige), hvis brugeren ikke liiige gør, som systemet vil.

UNF foredrag

Foredraget er arrangeret af UNF København og henvender sig primært til gymnasie- og htx-elever - men alle er velkommen. Læs mere på UNFs hjemmeside.