Kulturnatten på Datalogisk Institut 2019

Mød LEGO-robotten, der kan lære sig selv at gynge - programmer en robot - eller deltag i et videnskabeligt forsøg med virtual reality.

Igen i år byder Datalogisk Institut på Københavns Universitet indenfor til Kulturnatten. Sammen med andre institutter på det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet sørger vi for et hav af spændende, lærerige og kreative aktiviteter for hele familien. (Se det fulde program her)

Du kan møde, lære om og måske endda lære at programmere de mange seje robotter på vores stand. Eller du kan deltage i et videnskabeligt forsøg om virtual reality, hvor to mennesker deler en avatar. Vi ved allerede, at mennesker opfatter en virtuel krop som deres egen. Men hvad sker der, hvis to personer deles om en krop? Vil det stadig føles, som din egen krop? Og hvordan udfører man simple opgaver som at gå eller samle noget op?

Husk Kulturpas (se her, hvordan du køber Kulturpas)

Se i videoen, hvordan en robot bruger machine learning til at lære sig selv at gynge. Du kan møde robotten og se det selv på Kulturnatten:

Her kan du se, hvordan det så ud, da Kulturnatten blev afholdt på Datalogisk Institut sidste år: