DIKU Bits: Dataanalyse på Farten med Hurtig Hashing

Portræt af Anders Aamand*This DIKU Bits lecture will be in Danish*

Taler

Anders Aamand, Postdoc i Algorithms and Complexity sektionen ved Datalogisk Institut.

Abstract

I de seneste år er efterspørgslen på algoritmer til at håndtere og analysere store mængder af data steget dramatisk. Data kommer ofte i en strøm og hvis den ikke analyseres i tide vil dens informationen gå tabt. Eksempler på dette kommer fra Internettet og analysen af internettrafik, som normalt flyver forbi med lynets hast. I dette foredrag vil jeg give en introduktion til hashfunktioner og fortælle om hvordan disse kan hjælpe med at løse ovenstående udfordringer.

Tre Spørgsmål til Anders Aamand

Hvilket kursus underviser du i? (BSc og MSc)
Har undervist i Randomiserede Algoritmer til Datanalyse, Advanced Algorithms and Data Structures og Topics in Algorithms and Data Structures. Nu er jeg færdig med min PhD og kommer ikke til at undervise på DIKU i den nærmeste fremtid

Hvilken teknologi/forskning/projekt/start up er du spændt på at se en udvikling af?
Jeg synes det er super spændende at følge med i hvordan algoritmer kan bruges til at analysere store mængder af data. Det er et meget bredt felt og der er et hav af spændende teknikker og retninger at gå i.

Hvad er din favorit sketch fra DIKUrevy?
Det er pinligt men har vist faktisk aldrig været til en DIKUrevy. Banach-Tarski sangen fra matematikrevyen er lige i øjet.