FemTech workshop: Internet-of-things for gymnasieelever

Hvordan udvikles interaktive teknologier? Hvilke færdigheder kræver det at kunne udvikle dem? Hvordan designes de, så de ikke skaber flere problemer, end de løser?

At designe og udvikle digitale teknologier kan drage nytte af at hente viden, erfaringer og perspektiver fra mange forskellige discipliner. Digitale teknologier bliver dog sjældent udviklet med et særlig mangfoldigt tankesæt. På Københavns Universitet arbejder vi for at skabe muligheder for, at alle kan lære om interaktive teknologier. Vi arbejder for at skabe nye måder at engagere folk med forskellige baggrunde i udviklingen af ny teknologi. Vi tror på, at initiativer såsom workshops og events kan skabe muligheder for at lave en modvægt til de dominerende tendenser og på den lange bane bidrage til mangfoldighed, diversitet og inklusion.

Skab et interaktivt Internet-of-things produkt

Som del af denne mission afholder vi i år fjerde udgave af vores FemTech gymnasieworkshop. På workshoppen kommer du som deltager til at konstruere et fysisk og interaktivt produkt, og du vil lære at arbejde med data, sensorer, og microcontrollere. Vi kommer desuden til at diskutere perspektiver og udfordringer.

Praktisk information

28. januar kl. 17:00 - 20:00 Installation af software, introduktion til microcontrollere og networking
29. januar kl. 9:00 - 17:00 Workshop

Workshoppen vil blive afholdt på dansk. Deltagelse begge dage er påkrævet.

Medbring:

• Bærbar computer m. USB-stik (medbring eventuelt adapter)
  • Deltagere skal have adgang til at kunne installere programmer på den medbragte computer

Hvem kan deltage?

• Kvindelige gymnasieelever (2.g eller 3.g)
  • Matematik A
  • Ingen eller kun lidt programmeringserfaring

Tilmelding og spørgsmål

Alle pladser på workshoppen er nu optagede - der er dog mulighed for at tilmelde sig på venteliste i tilfælde af, at der er frafald blandt de tilmeldte.

Hvis du er gymnasieelev eller lærer med studerende, der er interesseret i at deltage i workshoppen, kontakt venligst Martin Dybdal (dybber@di.ku.dk) med navnet på dit gymnasium og navnet på de deltagere, du ønsker at tilmelde. Alle spørgsmål til FemTech workshoppen kan også sendes til Martin Dybdal.