50 år med datalogi

I 1970 kom Danmarks første datalogiske institut (DIKU) til verden på Københavns Universitet, og dermed lød startskuddet til IT-uddannelser og målrettet IT-forskning i Danmark. Det skal selvfølgeligt fejres med manér, omend Coronapandemien udsatte festlighederne et år.

DIKU og Dansk Industri har derfor slået sig sammen om denne storslåede event, hvor vi naturligvis ser på historien, men mest af alt ser vi fremad mod de næste 50 år: Hvor bevæger datalogien sig hen? Hvad kan være udfordringerne? Hvem skal være med til at udvikle teknologierne? Vi belyser emnet fra både en forsknings-, erhvervs- og politisk vinkel.

Program for dagen

Workshops

Få muligheden for at møde førende forskere i datalogi og få teknologien helt tæt på, når du deltager i en af de tre workshops og får datalogien i egne hænder. Der vil være tre temaworkshops at vælge imellem:

• Datalogi i alt
  • Datalogi for alle
  • Datalogi på godt og ondt

Efter workshop er du velkommen til at deltage i networkingreceptionen, som du kan læse mere om i næste afsnit. Yderligere info om indhold i workshops følger snarest muligt.

50 år med datalogi

DIs konferencesal danner rammen om dagens højdepunkt - fejringen af 50 år med Datalogi som selvstændigt forskningsområde i Danmark. Eventen fokuserer på, hvordan Datalogi har drevet Danmark fremad, og hvad Datalogi kan biddrage med i fremtiden. I dagens anlednings vil nationale og internationaler speakers fra erhvervlivet, forskning og politik perspektivere fra historien til fremtiden inden for jubilæets temaer:

•   Datalogi i alt
  •   Datalogi for alle
  •   Datalogi på godt og ondt

Reception

Ingen fejring uden lidt godt til ganen og et glas bobler. Vi holder reception fra kl. 15-16 og fra kl. 17.30-18.30. Her kan du møde forskere, beslutningstagere, erhvervsledere og internationale eksperter til en hyggelig uformel snak over hors d'oeuvre og bobler i DI'smukke atrium. Og du kan fordybe dig i udstillingsområdet, hvor du kan opleve Datalogiens mange anvendelsesområder.

....udstillingens mange fortællinger om Datalogi. Udstillingen spænder fra.....

13:00 -15:00 Workshops
15:00 - 16:00 Networkingreception
16:00 - 17:30 50 år med Datalogi
17:30 -18:30 Reception

Hvem kan deltage?

Deltagelse er per invitation, da vi kun har et begrænset antal pladser til rådighed. Skulle der blive ledige pladser, vil vi dog meget gerne åbne eventen op for tilmelding. Du kan derfor allerede nu skrive dig på venteliste både til workshops og til 50 år med datalogi. Skriv dig på venteligste her.