Workshop i IT-sikkerhed for gymnasieklasser

security

Arrangementet er fuldt booket, men du har mulighed for at skrive dig på venteliste. Så kontakter vi dig, hvis der bliver plads, eller vi opretter andre lignende arrangementer i fremtiden.

Har du tænkt på, hvordan IT-sikkerhed ser ud i virkeligheden og hvad sikkerhed i det hele taget er for en størrelse?

Så er dette undervisningsforløb en mulighed for, at give dig og dine elever indsigt i IT-sikkerhedens verden og mulighed for at prøve at hacke en hjemmeside.

Screendumb af webshop og kodeprogram
I undervisningsforløbet skal elever selv finde IT-sikkerhedsproblemer i en falsk webshop, der sælger juice

Forløbet består af et introducerende oplæg, hvor vi taler om, hvad IT-sikkerhed er, relevant terminologi og busswords samt de problemstillinger man arbejder med inden for IT-sikkerhed.

Derefter laver vi øvelser i et lukket og sikkert webmiljø (Juice Shop), hvor der er hints og uddybelse til udvalgte metoder og ”angreb” fra oplægget. Eleverne vil løbende få hjælp og sparring fra studerende, og vi afrunder øvelserne med en fælles opsamling. Vi slutter forløbet af med, at studerende fortæller om, hvordan det er at læse på DIKU og de datalogiske uddannelser. Her er eleverne velkomne til at stille spørgsmål.

  • Varighed: 3 timer á 1 times oplæg og 1-2 times øvelser inkl. pauser
  • Tidspunkt: Vælg imellem enten onsdag d. 3. februar eller torsdag d. 4. februar kl. 9-12 begge
  • Faglige krav/forudsætninger: Informatik C/B eller Programmering C er et stort plus, men ikke et krav.
  • Forberedelse/hjemmeopgaver: Vi beder dig opdele klassen i mindre arbejdsgruppe på forhånd. Derudover vil der ikke være noget forberedelse.
  • Undervisere: DIKU’s Gymnasietjeneste