Kulturnatten 2023

Pige afprøver VR haptisk teknologi, som giver en følelse af berøring og bevægelse i luften.

Datalogisk Institut på Københavns Universitet inviterer sammen med den andre institutter på det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet indenfor til Kulturnatten fredag den 13. oktober 2023. 

I år byder vi på et spændende program med et hav af kreative og lærerige aktiviteter for hele familien. Bliv klogere på ChatGPT, om kunstig intelligens kan overtage dit job, og lær om de kendte og ukendte begrænsninger i teknologien. Kom og lav din egen DIKU-badge, gå på interaktiv skattejagt, og dyk ned i instituttets forunderlige historie. Programmér en robot, og brug machine learning til at finde en morder. Vores forskere og studerende står klar til at guide dig gennem datalogiens spændende verden.

Program 

18.00-00.00

Robotternes exceptionelle verden
Lær alt om robotteknologi og machine learning, mens du bliver vidne til den utrolige LEGO-robot, der lærer sig selv at gynge.

Datalogisk kørekort
Tag det store datalogiske kørekort og programmér en robot til at køre sikkert igennem en bane uden brug af rat og pedaler.

Skattejagt
Deltag i den store datalogiske skattejagt, hvor du via din mobiltelefon skal udføre en række sjove og udfordrende opgaver. Der præmier til alle der deltager, og hver hele time kårer vi de hurtigste, hvor du har mulighed for at vinde en M5Stick Plus - et lille programmérbart udviklerboard i form af et armbåndsur. 

Museum
Gå på opdagelse i instituttets historie og bliv klogere på, hvordan datalogien har udviklet sig i Danmark. 

DNA
Kom og vær med, når vi viser, hvordan datalogi og biologi kan arbejde sammen. I en live demonstration kan du opleve, hvordan man bruger algoritmer til gensekventere DNA.

Badge-værksted
Du kan også male dine egne billeder og lave din egen DIKU-badge i det kreative værksted.

Kl. 19.30-20.00

AI Revolutionen: De (u)visse begræsninger i AI systemer
Oplæg ved ph.d.-studerende Richard Michael (på engelsk)

Det ser ud til, at avancerede AI-systemer, som fx ChatGPT, er kommet for at udfordre vores arbejdsliv. Vil kunstig intelligens overtage vores jobs? Selvom disse modeller er mesterlige inden for deres kernefunktioner, er der et helt univers af kendte og ukendte begrænsninger, der gør dem langt fra ufejlbarlige. Bliv klogere på AI's kompetencer, deres grænser og begrænsninger og få en bredere forståelse af potentialet. Det vil være muligt at stille sppørgsmål efterfølgende tl en omgang Q&A.