Mette Harbo

Til konferencen Gode offentlige IT-projekter den 24. august 2017 vil Mette Harbo give et indblik i, hvordan man forbereder en organisation, ledelse og medarbejdere på så stor og radikal en forandring under hensyntagen til de vilkår og kompetencer, der karakteriserer den kommunale del af sundhedssektoren.

Hvordan styrer man forstyrrelsen ved store it-implementeringer?

Som den første kommune i landet gik Københavns Kommune i drift med en nyudviklet digital omsorgsjournal 8. maj 2017. Systemet havde fra første dag 9.300 brugere, hvoraf ca. 40 % af alle brugere har læse/skrive vanskeligheder. Dette er en fortælling om, hvordan man forbereder en organisation, ledelse og medarbejdere på så stor og radikal en forandring under hensyntagen til de vilkår og kompetencer, der karakteriserer den kommunale del af sundhedssektoren – og hvordan man styrer – uanset forberedelser – når it rammer i hjertet af organisationen.

Bio

Som digitaliseringschef inden for sundheds- og omsorgsområdet i landets største kommune arbejder Mette med en fin blanding mellem at sikre både udvikling og stabil drift på digitaliseringsområdet for en organisation på næsten 10.000 medarbejdere. Samtidig er hun dybt involveret i mange af de nationale og fællesoffentlige digitaliseringsprojekter, der er igangsat for hele sundhedsvæsnet.

Hele hendes karriere har hun arbejdet inden for sundhedssektoren, men først fra 2009 blev det målrettet sundheds-it og digitalisering. Hendes største forcer ligger i det ledelsesmæssige og processuelle arbejde omkring gennemførelse af store, fællesoffentlige eller nationale aftaler så som Fælles Medicinkort, TeleKOL og ny omsorgsjournal.

Mette har tidligere arbejdet i Sundhedsstyrelsen (2000-2008), Region Hovedstaden (2008-2011) og Danske Regioner (2011-2015).